vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Ruth Huisman uit Werkendam bekroond als Ondernemende Vrouw 2015

9 mei 2015 (door AalburgNet)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - De strijd is gestreden, de teerling is geworpen. De jury was het er unaniem over eens dat Ruth Huisman uit Werkendam zich voor 2015 mag tooien met de titel 'De Ondernemende Vrouw Altena 2015'. Zij kreeg hiervoor de Juryprijs - de Rabo Award.
Ursula Ouwerkerk uit Sleeuwijk (Pand in de Hand) won met ruime meerderheid de Publieksprijs en Marina Zwaan (Woudrichem), directeur Bibliotheek Cultuurpunt Altena sleepte de Innovatieprijs in de wacht.

De dames waren eerder thuis opgehaald met een klassieke bus en maakten zo een toertje door de streek. De prijzen werden uitgereikt op het gemeentehuis van Aalburg als onderdeel van het Mariannne Vos Wielerfestival. In een bomvolle raadszaal kwam de Olympische Kampioene overigens nog spontaan even (in vol wielrennersornaat) binnen om de (toen nog in spanning verkerende dames) een hart onder de riem te steken.

Juryprijs
Ruth Huisman (foto midden) werkt sinds de afronding van haar studie civiele techniek bij De Klerk BV, een waterbouwbedrijf in Werkendam. Eerst als calculator/werkvoorbereider en nu steeds meer betrokken bij de bedrijfsvoering. Ze is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de KAM-afdeling en juridische zaken. Zij is mede-eigenaar. Maatschappelijk is de ondernemende vrouw actief binnen de Gereformeerde Kerk bij de kindernevendienst en als diaken (tweede termijn).  De burgemeester van Werkendam, Sjoukje Haasjes, reikte de Juryprijs uit: de Rabo Award, bestaande uit een fraai sierraad.

Publieksprijs
Ursula (links op de foto) is eigenaar van Pand in de Hand, expert in woningpresentaties in combinatie met woningfotograaf. Ze is in het bezit van het Keurmerk vastgoedstylist. Ze gelooft in de kracht van het thuis jezelf kunnen zijn. Zo krijg je meer positieve energie en ben je vriendelijker naar anderen toe. Leny van der Ham (winnaar Juryprijs 2014) reikte deze bekroning uit.

In totaal werden 2.156 stemmen uitgebracht. Ursula Ouwerkerk veroverde 21% van de stemmen. Klik hier voor de volledige uitslag...

Innovatieprijs
Marina (rechts) werkte aanvankelijk in de journalistiek en is medeauteur van het Handboek Tijdschriftjournalistiek. Daarna interim directeur Basisschool Oudendijk in Woudrichem en thans directeur van De Bibliotheek CultuurPuntAltena. De bibliotheek is inmiddels meer dan een instituut waar je enkel boeken kunt halen. Marina werkt - samen met haar team - aan een brede laagdrempelige maatschappelijke organisatie die de verbindende schakel is in de samenwerking met en tussen scholen, bedrijven, (zorg)instellingen), gemeenten en andere organisaties. Marie-Anne Toenders, directeur Bedrijfsmanagement Rabobank Altena reikte de prijs uit.

De jury bestond uit Fientje Bax (juryvoorzitter – Stichting Altena Kennispoort), Bernadette Hulswit (Manager Rabobank Altena), Cor Spek (AltenaSteden.Net & Open Coffee Altena), columnist Piet Hartman en journalist Hannie Visser-Kieboom.

  • Later meer over de bijeenkomst rond de Ondernemende Vrouw 2015 tijdens het Marianne Vos Wielerfestival.

KLIK HIER voor de profielen van alle Ondernemende Vrouwen van Altena 2015...

Na de prijsuitreiking ondernemend op de foto (vlnr): Dianne van Gammeren | Lizzy Koppen | Chantal de Schepper | Ursula Ouwerkerk | Trudy Vlot | Marianne Grandia | Ruth Huisman | Marina Zwaan | Inge Schuller  (Foto boven/onder redactie AltenaSteden.net - Foto midden Fientje Bax.)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.