dinsdag 19 maart 2024

Alles over Altena

Hennepkweekafval gedumpt in Nieuwendijk

6 mei 2015 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Aan de Killeweg in Nieuwendijk is een dumping van vermoedelijk hennepkweekafval gevonden. Zo meldt Hermen Vreugenhil, Christenunie Werkendam.

Wie, hoe of wat is niet duidelijk. De politie neemt de zaak in onderzoek.

Dumping
In de regio werden de afgelopen tijd op meerdere plekken hennepkweekafval gevonden. Vandaag nog in Schijndel. Maar onlangs ook in Waspik (Bovenkerkweg), Kaatsheuvel en in Bergen op Zoom in het buitengebied. Wie achter deze illegale dumpingen zit, is ook in dit geval, niet duidelijk.

De hennepteelt in Brabant is een aanhoudend probleem getuige de regelmatige ruimingen die de politie uitvoert. Onlangs werden in Midden- en West Brabant nog zeven illegale hennepkwekerijen geruimd.

Alarm
Vier jaar jaar geleden sloegen bestuurders in het zuiden alarm over het uit de hand gelopen geweld na een serie liquidaties en aanslagen rond wietteelt. Er kwam een Nationale Taskforce die de criminele bendes achter die kwekerijen moest stoppen. Criminele softdrugsbendes die de grensregio teisterden, bleken machtiger dan ooit en de invloed van de zware misdaad was ernstiger dan gedacht. 'De Taskforce Georganiseerde Criminaliteit Brabant Zeeland rolt jaarlijks 5000 kwekerijen op. Dat is volgens de politie zelf een druppel op de gloeiende plaat.' Aldus Panorma die in een artikel 'Noord-Brabant de Wietschuur van West-Europa' noemt.

(Foto Killeweg - Nieuwendijk: Hermen Vreugendenhil)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.