maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Onfortuinlijke koe uit sloot gered tijdens noodweer

5 mei 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Terwijl veel mensen in de regio Bevrijdingsdag vierden, kon Dierenambulance Altena (5 mei) aan de bak. In de stromende regen en een hele stevige wind kop voor hielpen de ambulancers, samen met helpende handen van Brabants Landschap, een onfortuinlijke koe uit de sloot.

Met de nodige inspanning en vereende krachten lukten het de redders het beest weer op het droge te krijgen. Spreekwoordelijk dan. De weersomstandigheden waren op dat moment bar slecht. De regen kwam met bakken uit de lucht. Dierenambulance Altena zegt er zelf over: 'Net samen met Brabants Landschap een koe uit de sloot gered. Waarom dat soort dingen altijd in de stromende regen gebeuren. Ondanks regen geeft het toch een goed gevoel.'

Waarom de koe in de sloot belandde, is niet bekend.

Dierenambulance
Op initiatief van de vertegenwoordigsters van Stichting Amivedi en Huisdier-Service Altena is Dierenambulance Altena opgericht. Reden om dit initiatief te nemen, is dat beide partijdn vanuit hun betrokkenheid bij dieren regelmatig in aanraking komen met probleemsituaties die een dierenambulance zou kunnen oplossen. Deze heeft zijn nut inmiddels wel bewezen.

Dierenambulance Altena is voor de financiering volledig afhankelijk van sponsors en donateurs. Wilt u de stichting steunen kan dat via Rabobank NL37 RABO 01574.39.895. Alle steun - hoe klein dan - ook is welkom.

(Foto Dierenambulance Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.