vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Golfclub Almkreek zet 400e lid in het zonnetje

5 mei 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK -  Op woensdagmorgen, 29 april 2015, werd Cees Duijzer thuis in Sleeuwijk door Almkreek Golf in het zonnetje gezet. Niet omdat het op die dag net zijn verjaardag was, maar om te vieren dat hij met zijn nieuwe lidmaatschap precies het 400ste lid van de golfclub was geworden.
Van Bas Verschoor (eigenaar van de golfbaan) en Jan Boer (voorzitter van de golfclub) kreeg Cees bloemen, club-polo, gratis lunch voor twee personen en een golfles (van de golfacademy) met een heleboel gratis oefenballen om nog beter te leren golfen.

‘Het is toch geweldig dat ons vierhonderdste clublid iemand blijkt te zijn uit mijn oude dorp en dan ook nog iemand van de voetbal; zo kom je elkaar na een hele tijd gewoon weer lekker tegen op de golfbaan’, aldus Jan Boer.

En met Cees is er een actief clublid bijgekomen. Want na vele jaren met veel plezier te hebben gewerkt, zet hij zijn werklust nu om in een actieve golf carrière; niet met de ambitie een nieuwe Tiger Woods of Joost Luiten te worden, nee Cees wil gewoon sportief laten zien wat hij kan. Inmiddels is hij bijna dagelijks op de baan te vinden en zijn ‘handicap’ daalt zienderogen.

Wedstrijden
Natuurlijk wil hij ook graag zijn kwaliteiten en energie inzetten bij de organisatie van clubactiviteiten. Als geridderd (Lid in de Orde van Oranje Nassau) voetbalscheidsrechter is het immers een kolfje naar zijn hand om een groep golfers ‘in het gareel te houden’.
Zo organiseert hij nu al, samen met Peter Leeuwenburgh en Ton Kraak, de wedstrijden op de dinsdagavond. Een gezellige sociale activiteit, speciaal (maar niet alleen) voor de werkende golfers, waar beginners en gevorderden met elkaar kunnen golfen en elkaar kunnen leren kennen.

En gaat dit 400ste lid voor nog meer leden zorgen? Misschien wel, want hij is ieder geval van plan zijn (hockeyende) kleinkinderen mee te nemen naar het golfpark. Voor beginnende golfers, of gewoon voor iedereen die wil kennis maken met de sport, heeft Almkreek Golf namelijk ook een kleine golfbaan, waar iedereen mag golfen. Ook een leuke activiteit samen met de kinderen dus; of kleinkinderen (in het geval van Cees).

Warm bad
Almkreek Golf doet er in ieder geval alles aan om Cees het gevoel te geven in een warm bad terecht te zijn gekomen. Als lid van een club waar nieuwe leden niet aan hun lot worden overgelaten. Waar golfers in groepjes van gelijkgestemden samen kunnen oefenen en golfen. En waar voor de nieuwkomers speciale wedstrijden worden georganiseerd, zodat ze elkaar leren kennen. De golfbaan is gewoon een gezellige ontmoetingsplek in Altena.

Lees meer over:

golfpark almkreek golfen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.