zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bevrijdingsoptocht imponeert in alle opzichten

4 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het Comité 70 jaar Bevrijding Werkendam is er in geslaagd om, met hulp van velen, een schitterende optocht te organiseren in het kader van de bevrijdingsherdenking. Op 5 mei 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland officieel bevrijd werd van de Duitse overheersing. Een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan en te vieren, aldus velen. Ook Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk was erbij.

'De bevrijdingsoptocht op 2 mei bestond uit deelnemers van verenigingen, legervoertuigen, oldtimers en muziekkorpsen. De optocht had een lengte van 400 meter en 37 eenheden. Een indrukwekkende optocht met bijzondere momenten. Het jeugdshowkorps van Wilhelmina liep halverwege de optocht en Showkorps Wilhelmina was de hekkensluiter.' Aldus het korps.

Het was heerlijk weer waardoor veel mensen stonden te kijken langs de route waar de stoet voorbij kwam. Bij het monument de Line-Crosser werden bloemen neergelegd. (Foto Showkorps Wilhelmina)

Wilhelmus
Daarna trok de stoet langs de oude begraafplaats waarop enkele oorlogsgraven liggen. Hier werd gepaste stilte gehouden. Het einde van de optocht was in het Werkendamse centrum. Op het Merweplein ontstak wethouder Machiel de Gelder het Bevrijdingsvuur waarbij het Wilhelmus werd gezongen.

Fotograaf Teus Admiraal (Het Kontakt) was erbij en maakte een fotoreportage.

Klik hier verder...

Van 24 april tot en met 5 mei zal Werkendam bol staan van activiteiten in het kader van dit bijzondere jubileum.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.