donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Fietstocht Als een Lopend Vuurtje weer in aantocht

2 mei 2015 (door AalburgNet)
REGIO - Over drie weken is het zover en zal Op 23 mei 2015 zal de fietstocht Als een Lopend Vuurtje weer van start gaan. Het weer wordt al aangenamer en steeds meer mensen stappen alweer op de fiets.
 
Tijdens de fietsdag kunt u kiezen voor een route van 25, 40, 60, 100 of 200 kilometer. Tijdens deze fietstocht komt u langs verstillende kerken, welken zijn opengesteld voor het publiek. U kunt deze kerken bekijken en er ook een heerlijk hapje en drankje krijgen. De kosten voor het kopen van een route zijn per volwassen 3, per kind 2, maar voor een gezin zijn de kosten maximaal 8 euro.
 
Natuurlijk is er naast het sportieve deel ook een sociaal deel. Wie wil kan met een groep gaan fietsen en bij de opengestelde kerken bijbabbelen. 
De organisatie laat weten: 'Wij willen u dan ook vragen om al uw vrienden, bekenden, buren, collega’s etc. uit te nodigen om met u mee te fietsen op deze dag. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd dus en hoe beter het goede doel geholpen kan gaan worden!'
 
Goed doel
Het goede doel waarvoor gefietst zal worden is Stichting ‘de Schaapspoort’ Gârbova – Roemenië. Roma, ook wel zigeuners genoemd, wonen in heel Europa. In Roemenië wonen ruim 2 miljoen Roma die vaak worden achtergesteld en gediscrimineerd. Frits en Tineke Sleeswijk Visser, die namens de Stichting de Schaapspoort werkzaam zijn, bieden hulp aan de Roma zigeuners. Zij runnen een appartementencomplex van waaruit de hulp georganiseerd wordt. De hulp bestaat uit: het uitdelen van voedsel, kleding, schoeisel, schoolspullen etc.; het organiseren van (kerst)maaltijden en het voornaamste doel: het doorgeven van het Evangelie van Jezus Christus.
 De organisatie van de stichting "Als een Lopend Vuurtje" draagt dit doel een warm hart toe en 'wij willen u daarom nogmaals vragen zaterdag 23 mei 2015 te reserveren in uw agenda. We hopen op een mooie opkomst en heten u alvast van harte welkom op deze dag!'
 
Voor extra informatie www.lopendvuurtje.info, op de Facebookpagina of een mail sturen naar 2007lopendvuurtje@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.