dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Opnieuw forse nederlaag voor GRC 14

2 mei 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - GRC 14 leed afgelopen zateragmiddag ( 2 mei) opnieuw een gevoelige nederlaag tegen Delta Sports. Het eerste kwartier van zowel de eerste als tweede helft kon GRC nog redelijk partij geven. Maar voor het overige deel was Delta Sports duidelijk de betere ploeg.

De eerste kans was voor GRC in de vierde minuut toen Sven den Haan de bal finaal miste bij een voorzet van Henri Versteeg. Vier minuten later belandde een vrije trap van diezelfde de Haan in de handen van de keeper. Na ruim een kwartier was er de eerste kans voor de gasten ,maar schoot Stefan Dijs hoog over. Twee minuten later was het echter wel raak toen de GRC verdediging de bal slecht weg werkte en Timon van Genderen gemakkelijk de 0-1 kon scoren. Diezelfde minuut had het zomaar weer gelijk kunnen worden toen Martin Kant uit een verre pass van Joost Smits de bal ineens op de pantoffel nam en de bal net naast het doel zag verdwijnen.

Hierna werd Delta Sports duidelijk de bovenliggende partij zo kon een kans van de gasten nog net door een verdediger worden weggetikt. Een schot van Sander de Borst kon door Dennis Mijdam onschadelijk worden gemaakt evenals een schot van Harmen van Genderen nadat deze de gehele GRC verdediging zijn hielen had laten zien.
Na ruim een half uur verdween een vliegend schot van Berend-Bram Heinen net over en ging een schot van Timon van Genderen over en naast.Al met al een verdiende voorsprong bij rust voor de gasten.

Gelijkmaker
Na rust begon GRC wel wat beter aan de wedstrijd en kregen ook wat kansen voor de gelijkmaker. Eerst was het Michael die kon doorstomen richting doel, maar hij vond de keeper op zijn pad en meer dan een corner leverde dit niet op. Even later had een schot van Sven den Haan een beter lot verdiend,maar eindigde helaas op de lat.
Na een uur was er opnieuw een vrije doorloop van Michael v d Oever,maar opnieuw redde de keeper. Even later scoorde Wilco v Oord wel,maar stond eerste Michael v d Oever buitenspel. Weer even later een goede redding van de keeper. Bij de tegen aanval van de gasten maakte Dennis Mijdam een onnodige overtreding door de tegenstander een duw in de rug te geven en werd de toegekende strafschop door Dave Pieterse feilloos benut.

Het was diezelfde Pieterse die nauwelijks een minuut later met een schot van de rechts de 0-3 scoorde in de verste hoek. Vier minuten later werd het zelfs 0-4 door Casper Verboon. GRC was volledig geknakt en mocht blij zijn dat Delta Sports het ook wel geloofde anders had de score zomaar veel hoger uit kunnen vallen. Iedereen denk ik snakt naar het einde van de competitie volgende week uit tegen Nivo Sparta. (GRC'14)