zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Gezellige Voorjaarsmarkt biedt Van Gogh mooi platform

29 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen zaterdag werden in Wijk en Aalburg maar liefst drie evenementen georganiseerd. De Oranjemarkt, de Bruidsbeurs en in d'Alburcht de Voorjaarsmarkt (vrijdag én zaterdag). De drie events werden aan elkaar verbonden door een continu op en neer rijdende dubbeldekker. Waarschijnlijk vielen de bezoekersaantallen vanwege de startende meivakantie wat lager uit dan verwacht, toch zijn de organiserende partijen tevreden. Met name de Bruidsbeurs in het Oude kerkje deed het goed. Ook op de Oranjemarkt bleek het 'gezellig druk'.

De redactie van AltenaSteden.net informeerde voor de gelegenheid bij Ondernemersvereniging Aalburg, de organisator van de Voorjaarsmarkt: 'Hoe was die verlopen?' Desgevraagd bleek men meer bezoekers verwacht te hebben. Over twee dagen verdeeld betraden tussen de 500 en 600 mensen de vloer van d'Alburcht. Tijdens de eerder georganiseerde Bedrijvenmarkt tikte OV Aalburg in 2012 op twee dagen 1700 bezoekers af. Voorzitter Pieter Duijzer: 'In die zin vielen de aantallen duidelijk lager uit. Aan de andere kant hebben de verschillende ondernemers toch omzet gedraaid, zijn er leuke contacten gelegd en was de sfeer bijzonder gemoedelijk en gezellig. Niet in de laatste plaats door het fantastische optreden van het duo Just four You uit Woudrichem.' Het muzikale tweetal uit Woerkum speelde vanaf vrijdagavond tot en met zaterdagmiddag, einde markt. Het maakte indruk. Iemand sprak: 'Het viel op als zij even stopten. Dan was het stil en miste je wat...' Kleine kinderne en een enkele bezoeker waagde zich zelfs aan een dansje op de feel good muziek van Leo en Angelique Gerritse. De Voice of Brabant, Lenny van Zandwijk, zong onder piano- en saxofoonbegeleiding nog een nummer dat zij opdroeg aan haar moeder, als ondernemer ook aanwezig op de Voorjaarsmarkt.

Samenwerken
Eerder werd de markt op vrijdagavond geopend door burgemeester Fons Naterop en wethouder Pim Bouman. De Voorjaarsmarkt stond in het teken van het Vincent van Gogh-jaar. Om die reden was ook de Aalburgse Vincent van Gogh, Martien Vos (Kunstroute Aalburg) al schilderend aanwezig.

In die sfeer onthulden de twee bestuurders een grote Van Gogh-postzegel waarvan de ogen ontbraken. OV Aalburg-voorzitter Pieter Duijzer daagde de twee heren uit het schilderij gezicht te geven met moderne 'penselen'.
Zo werden de ogen van de oude meester geopend en kreeg de Voorjaarsmarkt zijn startschot. 'De postzegel is vooral symbolisch bedoeld', sprak Duijzer. 'Net zoals die op een brief de wereld ingaat en zijn boodschap verder brengt, doet ook Van Gogh dat in 2015. Wij haken, samen met ondernemers uit de regio, aan bij de actie 'Van Gogh in Altena' en zetten zo ook Aalburg nog beter op de kaart. Wij hopen door het jaar heen op nieuwe, mooie samenwerkingen.' Hij doelde mede op een viertal aanwezige ondernemers uit Heusden (van OV Heusden Vesting) die voor het eerst deelnamen aan een gezamenlijke activiteit.

Burgemeester Naterop sloot zich aan bij deze woorden en prees de ondernemers voor hun inzet en moeite. 'Aalburg bruist, mede dank zij u. Ik heb waardering voor jullie inzet.' Ook Naterop ging in de persoon van Vincent van Gogh en legde dwarsverbanden met ondernemerschap. Aansluitend bood OV Aalburg de aanwezige ondernemers een borrel aan.

(Foto boven Petra Elema -  Onder Peter Vos)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.