vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Rabobank 7-Dorpenomloop belooft spektakelstuk te worden

28 april 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag 9 mei a.s. staat Aalburg in het teken van de wielersport tijdens het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg. De wereldtop Elite vrouwen zal dan aan de start verschijnen Marianne Vos kan dan ook tijdens haar eigen wielerfestival in Wijk en Aalburg rekenen op een meer dan behoorlijke tegenstand. Tal van rensters van wereldformaat zullen er alles aan gelegen  hebben om haar van de zevende overwinning in Aalburg af te houden.

Er hebben zich inmiddels 26 ploegen ingeschreven waaronder alle Nederlandse ploegen en waarschijnlijk zal ook de nationale selectie van de meisjes junioren A aan het deelnemersveld worden toegevoegd. Een van de belangrijkste concurrenten voor Marianne Vos zal ongetwijfeld Emma Johansson worden, de Zweedse die onder andere de wereldbeker al een keer wist te winnen komt in Aalburg altijd goed voor den dag, ze stond de afgelopen twee jaar al op het podium. Maar waar ze misschien wel het meest rekening mee zal moeten houden is met de ploeg van Wiggle Honda, die komen met de Italiaanse sterren Giorgia Bronzinni en Elissa Longoborghini naar Aalburg. Bronzinni wist al twee keer de wereldtitel voor de neus van Marianne Vos weg te kapen en Longoborghini won dit seizoen de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen.
De Belgische Jolien D’Hoore die op dit moment heel hoog staat op de wereldranglijst staat nog even op de reservelijst van Wiggle Honda maar zal mogelijk toch van start gaan. De ploeg van LIV-Plantur komt in elk geval met Lucy Garner, die vorig jaar nog verraste met een tweede plaats. Van Boels-Dolmans zijn de namen nog niet bekend, maar ongetwijfeld komen die met Ellen van Dijk.
Marianne Vos zelf zal vergezeld gaan van onder andere haar ploeggenoten Roxane Kneteman en Thalita de Jong. Laatstgenoemde is weer helemaal hersteld van de ernstige blessure die ze vorig jaar opliep bij het WK voor junioren.

Nieuwelingen meisjes
Nieuw in het programma van de Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg is de klassieker voor Nieuwelingen meisjes die ’s morgens om half tien van start gaan voor circa 60 kilometer. In het verleden reden in Wijk en Aalburg meerdere malen de jongens Nieuwelingen maar de organisatie heeft besloten om helemaal voor de vrouwen te gaan. Zoals het er nu uitziet zal de complete nationale top aan de start verschijnen en hoogstwaarschijnlijk komt er ook een ploeg uit Tsjechië. Verder zullen ook de handbikers weer onderdeel uitmaken van het programma, tal van nationale en internationale toppers zullen om 11.45 uur aan de start staan voor een wedstrijd over 55 minuten + 1 ronde. En natuurlijk zal ook de Dikke Banden Race weer op het programma staan, de start daarvan is om 13.15 uur. Direct daarna begint om 14.00 uur voor het gemeentehuis de ploegenvoorstelling van de vrouwen, die vervolgens om 14.45 uur van start gaan voor een tocht van 121 km door de Aalburgse kerkdorpen.

Rondom het wielerevenement worden diverse randactiviteiten georganiseerd. Nadere informatie is te vinden in de Agenda van Aalburg.net of de op de website www.wielerevenementenaalburg.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.