maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Vincent van Gogh zet Altena in de zonnebloemen

28 april 2015 (door AalburgNet)

ALTENA - Afgelopen vrijdag zijn op diverse plekken in de regio zonnebloemen gezaaid. Dit in het kader van het landelijke Vincent van Gogh-jaar, waar in de regio een aantal ondernemers zich enthousiast voor inzet. De drie regiogemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem werken volop mee aan deze Zonnebloem-Experience. Bart Boswachter (Beheerder Brabants Landschap Land van Heusden&Altena + Breda eo) laat weten: 'Binnenkort staan hier zonnebloemen, dat wordt toch een schilderij?'

Hij heeft een punt. Zo werd aan het Lange pad te Genderen grond inmiddels klaar gemaakt om ingezaaid te worden. Daar wordt overigens nog even mee gewacht. De huidige nachtvorst kan het zaad namelijk parten spelen. Zaad kan slecht tegen de kou. Hoe dan ook, de zonnebloemen gaan medio augustus zeker boven de grond komen. De gemeente Aalburg gaat bloembakken voor het gemeentehuis voorzien van zonnebloemen en in de straten de Eng en Bloklandsingel komen hele percelen met zonnebloemen. In Genderen komen langs een wandelpad ook zonnebloemen te staan.

De gemeente Woudrichem heeft het zaad inmiddels opgehaald voor het maken van een kleurrijke bermen. De gemeente mengt dit met zaad ook met ander zaaigoed dat weer bijen aantrekt.

Deze week gaat ook de gemeente Werkendam met het zaad aan de slag dat uitgestrooid wordt langs zitjes en picknickplekken. In Dussen komt bij familie Verschure een maïsdoolhof met aan de buitenzijde een strook zonnebloemen. Theetuin Binnen en Buiten in Sleeuwijk gaat het naastgelegen talud opfleuren met zonnebloemen.

Brabants Landschap zaait bloemen bij de Witdammen en het Pompveld, maar ook langs het liniepad in Werkendam. Provincie Noord-Brabant maakt langs de Heusdense brug een strook met bloemen en naast Tyre Centre zullen de zonnebloemen ook gaan bloeien. VVV Altena Biesbosch gaat zaaien in de bloembakken.

125 jaar
In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Onder de noemer ‘Meer rendement met Van Gogh’ willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt. Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland. Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de eigen regio te realiseren.

Geel
Nog even geduld, maar medio augustus zal - naar verwachting - de regio Heusden en Altena geel zien van de zonnebloemen. Jos Korthout uit Woudrichem is met zijn collega's bezig een fietsroute uit te zetten die langs de diverse zonnebloempercelen zal voeren.

Wordt vervolgd dus.

(Foto boven: Melk-Drive Genderen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.