zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Mooie Koningsdag iedereen!

27 april 2015 (door AalburgNet)

REGIO - Koningsdag 2015...! De redactie van AltenaSteden.net wenst al haar bezoekers - zéker die vandaag jarig zijn - een beregoeie dag! Natuurlijk allereerst Z.K.H. koning Willem-Alexander. Hij viert vandaag zijn 48e verjaardag. Daarnaast iedereen die vandaag, 27 april, een jaartje mag opplussen: van harte!

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane bezoeken dit jaar Dordrecht, waar Koningsdag in een nieuwe stijl gevierd wordt.

Koningsdag
Koningsdag is sinds vorig jaar verplaatst naar 27 april, maar is sinds 1948 de nationale feestdag van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is een nationale feestdag ter ere van de regerende koning of koningin.

De oorsprong van koningsdag ligt in 1948 toen koningin Juliana haar verjaardag wilde vieren met alle Nederlanders. Vrijwel iedereen in het hele Koninkrijk kreeg die dag vrij om deel te nemen aan allerlei festiviteiten. Het hele land kleurt tegenwoordig oranje op vrijmarkten, fietstochten en grote feesten in steden als Amsterdam en Eindhoven.

  • AltenaSteden.net - met vier marktpleinen lokaal betrokken & sterk in de streek -
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.