vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Try out Showkorps Wilhelmina oogst veel waardering

27 april 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - De afgelopen periode is er door zowel het jeugdkorps als het showkorps van Wilhelmina keihard gewerkt aan de try out op 23 april 2015. Zoals men zelf zegt: 'Bloed, zweet en tranen heeft het gekost om tot een mooi, interessant product te komen.'De reacties waren er dan ook naar.

Het jeugdkorps bracht in Sleeuwijk een show met een aaneensluiting van titels met daarin een kleur verwerkt. Zij speelden onder meer Pink Panther, Rood, Twee ogen zo blauw en De Regenboog. De kinderen hadden de uitdaging het muzikale verhaal te vertellen met hun showfiguren. Tijdens de try out voerden zij hun show netjes uit en kregen dan ook een groot applaus van het aanwezige publiek. Het jeugdshowkorps is het komend seizoen op diverse straatoptredens en taptoes te zien met hun show “Kleur”.

Applaus
Nieuwe muziek en een nieuwe manier van instuderen van de choreografie was een ware uitdaging voor het showkorps. De muziek is gearrangeerd door René Leckie en de choreografie is geschreven door dirigent Michel Smeets en heeft deze samen met slagwerkinstructeur Corne Pas ingestudeerd bij het orkest. Tijdens deze show volgden zij een fictief persoon die zijn allereerste bezoek aan Sin City Las Vegas meemaakt. Daar raakt deze persoon onder de indruk van de enorme showbusiness, de grootse casino’s en de enorme drukte op straat. Na het optreden kreeg het showkorps een groot applaus.

Er waren veel complimenten voor de mooie muziek en ook de showfiguren waren interessant voor het publiek om naar te kijken. Met aanvulling van drums en basgitaar komt er een fijne bigband sound in het orkest. Komende periode zal gebruikt worden om de welbekende punten op de i te zetten.

Optredens
Er staan een groot aantal straatoptredens en taptoes op de agenda. Showkorps Wilhelmina hoopt u tijdens een van deze optredens te mogen begroeten zodat u zelf van de show kunt genieten. 'Zonder inzet van alle leden maar ook zeer zeker van het complete instructieteam waren deze twee bijzondere producten niet te realiseren. Wij bedanken alle leden, het instructieteam van het Jeugdkorps en het Showkorps voor de inzet in de afgelopen periode en wensen iedereen veel succes en plezier toe tijdens de optredens.'

(Archieffoto Showkorps Wilhelmina)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.