vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Rosalie 't Lam door naar districtsfinale Mid-West Nederland

27 april 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Turnster Rosalie 't Lam uit Giessen heeft zich afgelopen zaterdag tijdens de regiofinale van midden Nederland weten te plaatsen voor het districtskampioenschap van de vierde divisie. Dit districtskampioenschap zal plaatsvinden op 6 juni in Amsterdam.

Rosalie, die turnt in Pupil 2 D1 bij S.V. Hamarithi in Aalst, begon haar wedstrijd op vloer. Als één van de weinige turnsters voert ze op dit toestel alle bonuselementen uit. Een strakke dubbel flikflak en een nette loopoverslag overslag leverde haar een 13.750 op. Ook op sprong is de turnster een ervaren turnster. Achter haar huizenhoge streksalto zat deze keer een flinke stap, wat toch wel wat zenuwen voor de uitslag teweeg bracht. Maar na een mooie overslag over de kast bleek het een mooie score van 12.975 op te leveren.

Beheerst
Op brug turnde Rosalie beheerst. Focus ligt op het overspringen met dichte benen en dit lukte de turnster deze wedstrijd erg goed. De trainsters waren zeer tevreden over haar oefening en na dit onderdeel stond Rosalie op een vijfde plaats in het klassement. Alleen oefening balk moest nog geturnd worden. Met veel rust en zelfvertrouwen stond de turnster op de balk. Tot en met haar afsprong turnde ze alles technisch zuiver en dit moest wel voor een doorstroming zorgen.

Rosalie 't Lam behaalde een dertiende plaats en wist zich hiermee te plaatsen voor de hoogst haalbare finale in haar divisie, de districtsfinale.
 

Lees meer over:

turnen kampioen Rosalie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.