vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO'74 net naast podium

25 april 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Het Heren 1 waterpolo team van ZVDO moest afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen spelen tegen het derde heren team van De Zeeuwse Kust (DZK) uit Vlissingen. Inzet was de derde plaats in de competitie. Hiervoor moest nog wel gewonnen worden omdat anders andere ploegen ZVDO nog zouden kunnen passeren.

ZVDO opende de score in de eerste periode met een afstandsschot. De DZK kust kon echter het initiatief naar zicht toetrekken in deze periode en scoorde twee maal. De tweede periode begon moeilijk voor ZVDO. DZK scoorde de 3-1 en daarna kreeg ZVDO twee keer een man minder situatie en ook nog een discutabele strafworp tegen. DZK wist echter de score niet verder uit te bouwen. 
Aan het begin van de derde periode kon ZVDO weer aansluiting vinden door te scoren. Echter kort erna kon DZK de marge weer optwee2 brengen. Aan het einde van de derde periode kon ZVDO nog 4-3 scoren waardoor alles nog mogelijk was.
In de vierde periode kreeg ZVDO een aantal keer een man meer situatie maar kon hier niet van profiteren. In de laatste minuut van de wedstrijd was het dan toch raak en stond er 4-4 op het scorebord. Met nog 35 seconden te spelen kreeg DZK wederom een discutabele strafworp toegekend. Dit keer ging de bal er wel in waardoor DZK de punten in Vlissingen kon houden.

Vierde
De doelpunten voor ZVDO werden gescoord door Berry Boll (3) en Seppe van der Wielen. Door deze verliespartij stapte ZVDO van het podium omdat TRB-RES uit Tilburg met een puntje verschil voorbij kwam. De Krabben uit Bergen op Zoom verloren hun wedstrijd waardoor ZVDO uiteindelijk op de vierde plaats in de competitie is geëindigd. Met deze wedstrijd nam het Heren 1 team van ZVDO ook afscheid van Coach Lou Goedel. Hij gaat zich volgend seizoen bezig houden met het trainen en coachen van het Damesteam. Het herenteam komt onder leiding van een trio van oud-ZVDO-spelers die de laatste paar jaar op een hoger niveau in Breda hebben gespeeld en nu weer terugkeren op het oude nest. (ZVDO'74)

(Foto ZVDO'74)
 

Lees meer over:

sport zwemmen ZVDO'74 waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.