vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woudrichem gaat de Beursvloer op

25 april 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Donderdag 11 juni 2015 wordt in het Atrium van Verzorgingshuis De Lemmenskamp in Woudrichem de eerste Beursvloer Woudrichem gehouden. Beursvloer Woudrichem is het evenement waar het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties matches maken met gesloten portemonnee.

Inmiddels zijn zo’n 150 bedrijven en maatschappelijke organisaties uitgenodigd aan de Beursvloer Woudrichem deel te nemen. Op de website www.beursvloerwoudrichem.nl  is alle informatie te vinden en kunnen verenigingen en bedrijven zich aanmelden om deel te nemen. Er is ook een brochure te vinden op veel plaatsen in de gemeente Woudrichem.

De Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. Bedrijven, lokale overheid, scholen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties ontmoeten elkaar en maken matches in een informele en dynamische sfeer. Wat de één over heeft of graag wil bieden, is voor de ander zeer gewenst. De bedrijven bieden kennis, hand- en spandiensten, faciliteiten en/of middelen aan en het maatschappelijk veld biedt een tegenprestatie.  

Doel
Doel van de Beursvloer is om matches met gesloten portemonnee tot stand te brengen die in de loop van het jaar omgezet worden in concrete resultaten. Resultaten die bijdragen aan een meer betrokken samenleving. In alles kan gehandeld worden behalve in geld. Beursvloer Woudrichem is het evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld met winst voor iedereen.

Met één slag op de gong van burgemeester Arie Noordergraaf komt de Beursvloer tot leven. Ruim anderhalf uur lang zoeken vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties hét bedrijf of dé organisatie die hen aan de felbegeerde spullen, adviezen of menskracht gaat helpen. De hoekmannen stimuleren de contacten en zorgen voor dynamiek in de onderhandelingen. Indien het contact tot een gewenste match leidt, zal deze intentie tot samenwerking door oud notaris Robert Salomons worden bekrachtigd. Nog een slag op de gong betekent het einde van de beursvloer.  Veel matches komen ook nog tot stand in de aansluitende netwerkborrel of zelfs daarna.

Beursvloercommissie
Beursvloer Woudrichem is een initiatief ontstaan uit het Maatschappelijk Veld. Ambassadeurs zijn burgemeester Arie Noordergraaf, wethouder Paula Jorritsma, adjunct directeur Margret van Wijk van Woonlinie, directievoorzitter René van Zijl van Rabobank Altena, directeur bestuurder Gerda Beulink van Stichting De Vleet, directeur bestuurder Marc Bosboom van VVV Altena Biesbosch, voorzitter Arjens van Gammeren van het Visserij- en cultuurmuseum, Vestinggouverneur Sybille van Gammeren en oud notaris Robert Salomons. De projectgroep wordt gevormd door Agnetha Schaar van de gemeente Woudrichem, Nicolette van Andel-Nieuwenhuizen van Stichting De Vleet, Lizzy Koppe-van Pelt van VVV Altena Biesbosch onder bezielende leiding van Kees Braat.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.