zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Vincent van Gogh ook te beluisteren

22 april 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de grote schilder Vincent van Gogh overleed. Overal ter wereld zijn er tentoonstellingen rondom zijn werk, er verschijnen nieuwe naslagwerken en er komen documentaires op tv. Ook in het Land van Heusden en Altena leeft Van Gogh. Voor mensen met een visuele beperking heeft De Bibliotheek CultuurPuntAltena een luisterspecial op een zogenaamde daisy-cdrom. Volg een gesproken rondleiding langs zijn belangrijkste doeken, een audio van de briefwisseling tussen hem en broer Theo en u hoort een fragment uit een hoorspel over leven en werk van de schilder.

De Bibliotheek CultuurPuntAltena heeft voor mensen die kennis willen maken met het Aangepast lezen een koffertje te leen. Hierin zit het ingenieuze afluisterapparaat, de zgn. daisyspeler, met enkele gesproken boeken. Voor zowel leden als niet-leden (op vertoon van een geldig identificatiebewijs) is deze koffer gedurende zes weken gratis te leen inclusief de gesproken informatieve daisy-cdrom “Vincent van Gogh”.

Van Gogh op gevoel
In het Van Gogh Museum in Amsterdam loopt een speciaal programma voor blinden en slechtzienden: “Van Gogh op gevoel”. Voel de verftoets van Van Gogh, ruik de geur van Zuid-Frankrijk en luister naar briefcitaten in dit interactieve programma, dat verder bestaat uit een interactieve rondleiding en een workshop. Daarbij worden de zintuigen aangesproken, zoals het bevoelen van de zgn. Relievo’s: hoogwaardige 3D reliëfreproducties van Van Goghs schilderijen, waarbij de dikke en expressieve verftoets goed te ervaren is.

Info
www.vangoghmuseum.nl.

De Daisy-cdrom special is gratis te leen in combinatie met de kennismakingskoffer Aangepast lezen bij de bibliotheek.

Informatie: Tryntsje van Vessem, 0183-501983/441602 of t.vanvessem@bibliotheekaltena.nl.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.