vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Modern netwerken in een zinvol historisch jasje

19 april 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Netwerken. Fort Altena. Muziek, koffie en Espresso. Plus een strakke lentezon op de ramen en prettige contacten. Dat waren de ingrediënten van Open Coffee Altena 18.0. Ofwel: modern netwerken in een zinvol historisch jasje. Tachtig ondernemende dames en heren kwamen naar het bolwerk aan de A27 dat deel uitmaakt van de Hollandse Waterlinie. In Loods K ging het, naast drie vlammende (elevator) pitches, ook dit keer weer om 'drie tot vijf nieuwe contacten'. Kortom: ondernemend Altena netwerkt...

Nieuw deze netwerkmeeting was de bijdrage van het muzikale duo Just for You uit Woudrichem. Easy listening, feel good en jazzy-klanken ondersteunden de Coffee-gesprekken. Leo en Angelique Gerritse droegen op deze manier een waardevol (hoog muzikaal) steentje bij aan de ongedwongen sfeer. De samenwerking met het echtpaar Gerritse en Ondernemend Altena (de plu waar Open Coffee Altena onder valt) wordt voor 2015 voortgezet. Zo zal het duo ook de volgende Coffee-sessie op Slot Loevestein muzikaal opluisteren.

Meisjes van Altena
De Kwartiermeesters van Fort Altena, Rina Nieuwenhuizen en Yvonne Pit, haalden alles uit de kast om het de netwerkers gasten naar de zin te maken. Samen met hun medewerkers zijn zij daar prima in geslaagd, zo liet een aantal bezoekers weten. Natuurlijk met de locatie, maar ook 'De Meisjes van Altena'- een mooie schakering likeurtjes - vonden gretig aftrek, naast de goede kop koffie.

Espresso
Aansluitend aan Open Coffee Altena werd Espresso-sesie 2.0 gedraaid. In Kazerne B5 was een aparte ruimte ingericht waar twaalf ondernemers kennis en ervaring deelden. De centrale zoektocht was 'zaken doe je met mensen die je kent, aardig vindt en vertrouwd.' Vervolgens ging het gezelschap met vragen aan de slag als 'Hoe bereik je die situatie tijdens het netwerken? Wat komt daar bij kijken?' Labels als "verbinding zoeken, de dialoog aangaan, luisteren naar elkaar en signalen opvangen" werden kapstokken. De deelnemers kleurden die in met voorbeelden uit hun eigen ervaring.

Ondernemend Altena, de organisatie achter Open Coffee Altena, is deze Espresso gestart om ondernemers te helpen hun netwerksessie effectiever te maken. 'Door na te denken over vragen als deze, proberen wij elkaar te helpen om goed aan de slag te gaan met je netwerk,' aldus Spek. 'Zodanig dat jouw netwerk - die ander dus - voor je gaat werken, je wil helpen met iets waar je naar op zoek bent. Dat kan een contact zijn, een aanbeveling of wat dan ook.'

Volgende keer
De eerstvolgende Open Coffee Altena - editie 19.0 - is op 11 juni 2015 op Slot Loevestein - Loevestein 1 - 5307 TG in Poederoijen. Alles onder het motto: 'Netwerken kent geen grenzen...' Deze Gelderse meeting begint ook om 09:30 - 11.00 uur en bevat pitches, SWOPS en een Espresso.

Aanmelden voor een pitch, SWOP of de Espresso graag en alleen via www.OndernemendAltena.nl

Op de website www.OndernemendAltena.nl verschijnt straks ook de lijst met (opgegeven) deelnemers. 'Onontbeerlijk voor ondernemers die goed voorbereid naar Open Coffee Altena willen gaan. Zo weet je wie je kunt ontmoeten en welke vraag je voor hem of haar hebt', besluit Henri Verhagen.

De foto's werden ook dit keer gemaakt door Lisette de Rade (Capture You)

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.