maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Voorjaarsmarkt Aalburg in teken van Vincent van Gogh

18 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG / REGIO -  De komende Voorjaarsmarkt Aalburg - op 24 en 25 april - zal in het teken staan van de 125 jaar overleden schilder Vincent van Gogh. Om die reden is 2015 (internationaal) uitgeroepen tot het Vincent van Gogh-jaar. Ondernemersvereniging (OV) Aalburg haakt met de voorjaarsmarkt in op dat thema. De lokale schilder Martien Vos (Kunstroute Aalburg) zal in dit kader dan ook eigen schilderijen tentoonstellen en zelf op de markt zijn waar hij tevens zal schilderen. Ook de officiële opening met burgemeester Naterop en wethouder Bouman op vrijdagavond staat in het teken van de vermaarde kunstenaar.

OV Aalburg-voorzitter Pieter Duijzer: 'Onze ondernemersvereniging haakt graag aan bij het initiatief van de regiegroep van Altena door de bril van Vincent van Gogh. Als we op deze manier kunnen meehelpen om de regio - en dus ook Aalburg - beter op de kaart te krijgen, dan is dat goed voor de inwoners, de ondernemers, de hele gemeente én de streek.'
Duijzer vertelt dat de tip om aan te haken ook aan de deelnemende bedrijven is doorgespeeld. 'Omdat dit initiatief ook Altenabreed aandacht krijgt, is het een mooie kans op extra omzet. Ondernemers kunnen inspelen op het thema met leuke weggevertjes, aanbiedingen, een bijzonder arrangement, de aankleding van de stand en dergelijke. Dat alles is uiteraard aan de ondernemer. OV Aalburg hangt in ieder geval gráág het overkoepelende thema "Vincent van Gogh" aan de voorjaarsmarkt.'

Lente
Onder het motto "Lente in Aalburg. Binnen & Buiten" zal gelijktijdig op zaterdag 25 april ook de Oranjemarkt gehouden worden op de Aalburgse Markt. In het Oude kerkje wordt een bruidsshow georganiseerd. Drie evenementen die letterlijk aan elkaar gekoppeld worden door een klassieke bus die de locaties verbindt. Aalburg gaat dus twee dagen bruisen.

Vincent van Gogh - altijd in voor bijzondere dingen - zou er vast wat van gevonden hebben...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.