vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Andelse koorzang en klokwerpen in België

18 april 2015 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Gisteren (17 april 2015) bracht een Andelse delegatie een voorbereidingsbezoek aan het Belgische Mechelen voor de organisatie van zgn. Klokwerpen. Klokwerpen vanaf de Romboutstoren in Andel zal namelijk één van de topattracties zijn op Pinksterzaterdag tijdens de Aelse dag.

De blauwdruk van dat klokwerpen ligt in de oude stad in Vlaanderen. Ook daar staat een Romboutstoren bij de gelijknamige majestueuze kathedraal  die in 1985 zelfs werd bezocht door de toenmalige Paus. Op Hemelvaartsdag krijgt de kerk wederom buitenlands bezoek. Het Andels dorpskoor Van alles Wà zal er dan een concert geven. Meteen aansluitend zal de zevenennegentig meter hoge Romboutstoren worden beklommen om een speciale Andelse Romboutsklok in te luiden.

Deze nieuwe klok vormt het hart van de activiteiten op de Andelse jaarmarkt op 23 mei a.s. Na het inluiden ervan zal hij door een groep fietsers naar Andel worden gereden. Alle fietsers dragen een kleiner exemplaar klok(bel) bij zich waardoor ze als levend carillon de honderdvijftien kilometer naar huis willen overbruggen.

Sponsoren
De fietsers kunnen zich laten sponsoren voor projecten van twee streekgenoten. www.we4kenya.com  van Evelien en Wilson in Kenia of voor Paulien van Oijen in Nepal. Voor wie liever wandelt, zijn er drie wandelingen door het Rome van de lage landen. Ook hier zijn sponsorlijsten voor beschikbaar.

Geslaagd
Het voorbereidingsbezoek is volledig geslaagd. Na een hartelijke ontvangst door de beheerder van de kathedraal, de heer Bram Vanderauwera werden stadhuis, VVV en de Romboutstoren bezocht en de plannen doorgesproken. Niets lijkt een onvergetelijk spektakel in de weg te staan.

De citytrip Mechelen kost slechts 10 euro. Meer info op www.waterdragen.nl  of email henk@vannoorloos.net  van de initiatiefneemster, werkgroep voor ZWO Gereformeerde kerk De Voorhof Andel.

(Foto Waterdragen.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.