donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

OBS Henri Dunant nu officieel een Kanjer

17 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Het was feest op de OBS Henri Dunant te Wijk en Aalburg toen bekend werd dat de school nu gecertificeerd is als Kanjerschool.
Dit betekent dat minimaal 80% van het team het volledige trainingstraject van de Kanjertraining moet hebben afgerond. Daarbij hoort ook het Kanjerbord als bewijs aan de gevel.

Een veilige en prettige omgeving voor je kind wil je niet alleen thuis kunnen bieden, maar verwacht je ook van de school waar het zoveel uren per week doorbrengt. De Kanjertraining is een beproefde methode als het gaat om pestproblematiek en het aanleren van sociale vaardigheden. Kinderen leren zelf conflicten op te lossen en elkaar te corrigeren op pest of ander foutief gedrag. Dit zorgt voor eenheid bij leerlingen, maar versterkt ook de sociale vaardigheden en leert hen verantwoordelijkheid te nemen.

In alle groepen, vanaf groep 1 tot en met groep 8 wordt de methode toegepast, steeds weer op het niveau van de groep.

Trots
Op de site noteert de school: 'Een visie die OBS Henri Dunant graag en met trots uitdraagt. Vandaar dat de onthulling van het bord vandaag ook een echt feestje werd... De inspectie gaf eind 2014 al aan; "De Henri Dunantschool maakt er veel werk van om het sociaal klimaat in de school te organiseren en te volgen en de resultaten hiervan zijn zichtbaar in het prettige schoolklimaat en de respectvolle omgangsvormen met elkaar.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.