vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Veen getroffen door fikse stroomstoring

15 april 2015 (door AalburgNet)

VEEN - De gemeenschap in delen van Veen wordt sinds eind deze morgen getroffen door een fikse stroomstoring. De oorzaak van het uitvallen van alles wat elektra nodig heeft, is onbekend. Enexis geeft aan geen oorzaak te weten. Naar verluidt zou er een kabel geraakt zijn bij graafwerkzaamheden. Veen 'oost' en het centurm hebben wel stroom, aldus reacties die bij AltenaSteden.net binnenkomen.

Oké FM - gezeten aan de Kortakker - laat weten: 'Wegens een grote stroomstoring is er geen uitzending mogelijk op dit moment.' Ook zijn er ondernemers die noodgedwongen huiswaarts keren om daar te gaan werken. Medewerkers van andere bedrijven wachten het verloop af en maken een ommetje. Het weer is er naar. Dat dan weer wel. Een andere ondernemer laat weten bij een collega op kantoor in Almkerk zijn intrek te nemen. Een boekhandelaar aan de Witboomstraat noteert: 'Het knipperde hier wel, maar wij zijn gewoon open.'

Oorzaak
De redactie heeft contact gezocht met Stroomleverancier Enexis. Deze laat weten (12:30 uur) nog geen idee te hebben wanneer een en ander is opgelost. 'Helaas hebben we nog geen idee hoe lang het gaat duren. We zijn druk bezig. Ook de oorzaak is onbekend. Voor info kun je onze storingsdienst bellen: 0800 9009.'

Wordt vervolgd dus...

UPDATE
Rond 13:30 uur komen de eerste meldingen binnen dat de electriciteit weer op het net staat. Om 14:00 uur komt ook Oké FM weer in de lucht. De reden van de uitval werd niet door Enexis bevestigd.

Populair
Stroomstoringen lijken populair. Begin februari moest een deel van Hank het zonder electra stellen. Op 27 maart staakte in een groot deel van de Randstad de stroomvoorziening. Nog maar twee weken terug lag door een grote stroomstoring ook Noord-Holland plat. Deze uitval werd veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen.

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.