woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Woudrichem ontvangt als eerste Van Gogh zonnebloemzaad

15 april 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Henk van der Laan van de gemeente Woudrichem heeft als eerste van de drie gemeentes in het land van Altena het zonnebloemzaad in het kader 'Altena door de bril van Van Gogh'. Nog even wachten en dan verschijnen er rond Woudrichem Van Gogh-gele zonnebloemen in de bermen.

De drie Altena-gemeenten werken mee aan de zogenaamde Zonnebloem Experience, waar een uiteindelijk een zestal hectare grond zal wordne ingezaaid.  In 2015 zal het Land van Heusden en Altena letterlijk goudgeel kleuren door zonnebloemen. 'Fietsen langs goudgele velden is natuurlijk leuk. Het is één van de activiteiten die we doen in het kader van het Van Gogh-jaar. Zo willen we mensen laten zien en ervaren wat de streek te bieden heeft', aldus de ondernemers die deel uit maken van de regiegroep rond Vincent van Gogh.

Internationaal Van Gogh-jaar
In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Onder de noemer ‘Meer rendement met Van Gogh’ willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt. Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland. Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de eigen regio te realiseren. Een kleine groep van ondernemers heeft het initiatief voor Heusden en Altena omarmd: 'Altena door de bril van Van Gogh.'

Op 12 februari werd op Kasteel Dussen het startschot gegeven voor het regio-project.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.