vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Veiling wandkleed Marianne Vos voor Jeugdsportfonds

13 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - 'Alle kinderen moeten kunnen sporten! Vind jij dat ook? Doe dan een bod op het kunstwerk van Olympisch- en Wereldkampioene Marianne Vos ! De opbrengst gaat naar Jeugdsportfonds.'Zo begint de oproep van Stichting Powerhouse Sport. Marianne kreeg het kunstwerk eerder dit jaar aangeboden en heeft het geschonken aan Stichting Powerhouse Sport. Zij gaf deze sportieve organisatie vol vertrouwen de opdracht om een veiling te organiseren waarvan de opbrengst naar sporters in de regio zou moeten gaan.

Bekend is inmiddels hoe belangrijk sporten kan zijn: je kunt je energie kwijt, is goed voor je fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. En het is gewoon leuk en gezellig. Dat zou iedereen moeten kunnen doen, zeker kinderen. Om die reden heeft Stichting Powerhouse Sport voorgesteld de opbrengst van de veiling beschikbaar te stellen aan het Jeugdsportfonds. 'Die geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Op deze manier steunen we indirect de verenigingen en misschien zelfs wel de toekomstige kampioenen.'

Design
In 75 uur is het wandkleed van Marianne Vos gemaakt. Het weegt 10 kilo, is 1.40 x 2.00 meter groot en gemaakt  van gerecycled tricotdraad. Ontwerpster Stefanie van Wendel de Joode van Colours of Life uit Sleeuwijk wil met het ontwerp laten zien wat Technisch Design betekent. Het kunstwerk is constructief berekend: meten is weten. Via het design werd een nieuwe vorm van kunstzinnigheid bekeken.

Bekijken
Iedereen kan op verschillende plaatsen in de regio het wandkleed bekijken. Onder andere tijdens de Voorjaarsmarkt in d’ Alburcht te Wijk en Aalburg op 24 en 25 april.  

Bod
Wil je een bod uitbrengen en zo het Jeugdsportfonds steunen? Mail dan naar info@powerhouse-sportawards.nl, plaats een PB of reactie op de Facebookpagina van Powerhouse Sport Awards. Je reactie is geldig als je bod, naam, email adres en telefoonnummer in het bericht vermeld zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.