woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Meeuwense reus geveld door storm en hoogwerker

2 april 2015 (door AalburgNet)

MEEUWEN - De storm van 31 maart liet ook Meeuwen niet ongemoeid. Een grote boom, type zilveresdoorn, dreigde in tweëen te splijten. Het naastgelegen huis liep kans - in dat geval - zwaar beschadigd te raken. Daar moest iets aan gedaan worden... Dat gebeurde ook.

Voortvasrend werden diverse hulptroepen opgetrommeld zoals Kasteel Meeuwen, de brandweer uit Waalwijk en Brandweer Dussen. Na ampel beraad werd besloten dat het weer het niet toeliet om de boom op dat moment te kappen. De hele zaak werd verankerd en gezekerd met spanbanden en de aanwezige kraanmachinist werd verzocht boom de komende nacht te bewaken. Safety first...

Omleiding
De dag erop (1 april) werd de boom vakkundig verwijderd met behulp van een hoogwerker. Of de kraanmachinist veel geslapen heeft die bewuste nacht is niet bekend. Duidelijk is dat hij goed werk heeft gedaan.

In Meeuwen is de rust weergekeerd... Ook de ingestelde wegomlegging - royaal aangeduid met de nodige borden - is weer opgeheven.

Met dank aan de Dorpskrant Meeuwen... (Foto Dorpskrant Meeuwen)

Lees meer over:

Meeuwen storm boom
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.