donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Gemeente Aalburg zoekt Kunst voor Eethen

30 maart 2015 (door AalburgNet)

EEHTEN - De Cultuurraad Aalburg heeft in zijn beleid vastgesteld op den duur te komen tot de plaatsing van een kunstwerk in de openbare ruimte in alle dorpen van de gemeente Aalburg. In een aantal dorpen van de gemeente is nog geen kunstwerk in de openbare ruimte aanwezig.

Op dit moment is in samenwerking met enkele mede-financierders een budget voorhanden om in het dorp Eethen te komen tot plaatsing van een kunstwerk. De voorgestane locatie is gelegen op de grasstrook van het plan Zuidrand Eethen in de Hoek achter het bankje van Marianne Vos, (nabij het kruispunt van de Raadhuisstraat met de Hoek, tegenover het parkeerterrein van voetbalvereniging GDC en tegenover de lange zijde van het gebouw van de oude Willem Alexanderschool).

Het bijzondere landschap en de geschiedenis bieden aanknopingspunten voor deze kunstopdracht.

Criteria kunstwerk:

- is gemaakt van niet-reflecterend materiaal met minimaal onderhoud
- bestaat uit statische delen
- bevat geen scherpe elementen
- heeft een minimale breekkans
- is vandalismebestendig (hufterproof)
- robuuste en stevige verankering
- veilig voor mens en dier

Procedure
De Cultuurraad Aalburg zoekt kunstenaars woonachtig in de gemeente Aalburg die in aanmerking willen komen voor deze opdracht. Geïnteresseerde kunstenaars wordt verzocht om documentatie van eerder gerealiseerde opdrachten en vrij werk in te sturen, alsmede een bondige motivatie voor deze opdracht/thema. In deze motivatie vragen wij u om o.a. een beschrijving van het te realiseren kunstwerk met indicatieve afmetingen, te gebruiken materialen voor kunstwerk en fundering en hoe dit onderhouden dient te worden. Deze documentatie dient uiterlijk 15 mei 2015 in ons bezit te zijn.

De Cultuurraad Aalburg maakt een keuze uit de ingezonden aanmeldingen.

Opgave
Het beschikbare budget is € 10.000,--. Dit bedrag is “all in”, incl. fundering, plaatsing, etc.etera. Inzendingen kunt u sturen naar J. Pullens, Oude Weidesteeg 4 te 4266 VE Eethen (voorzitter/secretaris Cultuurraad Aalburg). Eventuele vragen kunnen tot de sluitingsdatum worden gesteld via email   jmh.pullens@gmail.com

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.