zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Vlijmenaar verspeelt rijbewijs in Aalburg

28 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG -  Een 27-jarige automobilist uit Vlijmen heeft donderdag in Wijk en Aalburg zijn rijbewijs verspeeld omdat hij veel te hard reed. De man viel door de mand bij een controle door de onopvallende videosurveillance van de politie.

De Vlijmenaar trok rond 13.30 uur de aandacht van de politie doordat hij met hoge snelheid over de Provincialeweg-Oost reed. De agenten zetten de achtervolging in en klokten de man met een snelheid van 162 km/u (na correctie 157 km/u). Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Invordering
Op de Provincialeweg-Oost geldt een limiet met 80 km/u. Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u en meer kan de politie het rijbewijs invorderen. Het Openbaar Ministerie beslist binnen tien dagen over de teruggave van het document.

Bij invordering stuurt de politie het rijbewijs binnen drie dagen naar de officier van justitie. In de periode dat het rijbewijs is ingevorderd, mag geen enkel motorvoertuig bestuurd worden. Ook niet als dat voertuig (bijvoorbeeld een trekker) nodig is voor het werk.

Inhouding
De officier van justitie kan het rijbewijs voor langere tijd inhouden. De inhouding van het rijbewijs is een maatregel die geldt totdat de zaak voor de rechter komt. De officier van justitie is wettelijk verplicht de zaak binnen zes maanden na de invordering voor de rechter te brengen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.