dinsdag 23 april 2024

ZVDO'74 scoort drie medailles

26 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven stonden afgelopen weekend de Regionale Lange Afstandskampioenschappen op het programma. Vijf zwemmers van ZVDO’74 hadden zich voor dit kampioenschap weten te kwalificeren. Deze kleine ploeg kon uiteindelijk met drie medailles huiswaarts keren.

Sven Westerlaken en Yulian Oppenhuizen verschenen als eerste aan de start voor hun race op de 1500m vrije slag. Sven stond als derde ingeschreven en Yulian in zijn leeftijdsklasse als tweede. Sven zwom een zeer solide race en eindigde dan ook als derde in zijn klasse. Zijn eindtijd was slechts 7 seconden boven zijn snelste tijd ooit. Yulian had het zwaarder deze middag en finishte ruim boven zijn inschrijftijd en daarmee eindige hij net naast het podium op een vierde plaats.

Lisanne van Giessen verscheen deze middag aan de start op de 400m wisselslag. In haar klasse waren slechts 2 zwemmers dus een medaille was gegarandeerd. Het verschil met haar tegenstandster was slechts 1 seconde dus was het zaak om een goede race te zwemmen. Helaas kwam Lisanne er niet aan te pas en moest dan ook genoegen nemen met het zilver.

De 800m vrije slag was de laatste afstand deze middag. Renske den Dekker en Marit Westerlaken hadden zich op de afstand weten te plaatsen. Helaas moest Marit zich door ziekte afmelden. Renske stond als derde gekwalificeerd met een voorsprong van slechts 2 seconden op de nummer 4. Haar derde plaats kwam echter geen moment in gevaar en met haar snelste tijd ooit op deze afstand in een 50 meter bad kon Renske dan ook het brons ophalen.

Met nog een aantal wedstrijden voor de boeg begint het seizoen aardig te vorderen. Half april gaat er een grote groep zwemmers weer naar Luxemburg voor een internationaal toernooi. In mei zal het seizoen worden afgesloten met de Brabantse Zomerkampioenschappen.