donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Millenniumwerkgroep Aalburg ook internationaal actief

25 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Millenniumwerkgroep Aalburg timmert flink aan de weg. Niet alleen in de regio, maar ook daarbuiten worden projecten, die passen binnen de visie, waar mogelijk ondersteund.

Zo heeft een oud-inwoonster van de gemeente Aalburg, Evelien van de Wetering, samen met haar man Wilson in Kenia een project opgezet om te komen tot de realisatie van een zelfstandig en duurzame modelboerderij. Dit project is klein opgezet om, door middel van de opgedane ervaringen en kennis, uiteindelijk door te groeien. Dit project wordt met een kleine bijdrage vanuit de Millenniumwerkgroep ondersteund.

Ook werd in 2014 met  twee nieuwe projecten gestart. Voor een project in Burundi, waar een weeshuis is opgericht  en waar een bakkerij wordt opgezet, wordt samen met de Stichting Brood voor weeskinderen, die zich hiervoor al jaren inzet, bezien op welke wijze de samenwerking kan worden verstevigd.
Inmiddels is er contact met de Stichting uit Babyloniënbroek en een inwoonster uit de gemeente, die afkomstig is uit Burundi, gelegd. Samen worden elkaars deskundigheden samen gebracht waar het project zijn voordeel mee kan doen.

Support
Financieel kan de werkgroep zich bedruipen doordat de fractiebudgetten die jaarlijks niet worden benut aan de werkgroep worden toegewezen. Met verstandig rentmeesterschap kunnen zoveel mogelijk projecten worden ondersteund en uitgevoerd.
De leden van de werkgroep zijn sterk gemotiveerd om deze rol in Aalburg verder voort te zetten. Het zou prettig zijn als meerdere mensen zich ook voor deze doelstellingen gaan inzetten zodat de belasting van alle werkzaamheden over meerdere personen kan worden verdeeld.

Indien U geïnteresseerd bent of mensen kent die ook een bijdrage aan deze millenniumdoelen via de Millenniumwerkgroep van Aalburg willen leveren, neem voor meer informatie contact op met Ery Kooi 0416-698704/0613971813 of stuur een mailtje naar e.kooi@aalburg.nl.

Vijf jaar
De Millenniumwerkgroep werd op 10 november 2009, door het aanvaarden van een motie daarover, officieel ingesteld. De werkgroep is dus al meer dan vijf jaar actief op drie Millenniumdoelen te weten: gelijke behandeling voor meisjes en jongens, eerlijke handel en duurzaamheid.
In de achterliggende periode heeft de Millenniumwerkgroep bij veel activiteiten acte de présence gegeven en zijn er diverse activiteiten ondersteund.

Ook in het jaar 2014 heeft de werkgroep zich weer laten gelden. In 2015 zal de werkgroep zich ook weer op diverse onderdelen van de millenniumdoelen gaan richten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.