vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Progressief Altena reikt Participatiebokaal uit

25 maart 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op maandag 30 maart a.s.organiseert Progressief Altena een avond voor bedrijven, instellingen en belangstellenden om ervaringen uit te wisselen rondom de participatie van mensen met een arbeidsbeperking.

Wethouder Paula Jorritsma vertelt wat het beleid is van de drie Altena-gemeenten met betrekking  tot de Participatiewet is en hoe de samenwerking van de gemeenten met het bedrijfsleven zich in dit kader ontwikkelt. WerkLink vertelt iets over verschillende soorten arbeidsbeperking en welk werk daarbij past. Iemand met een arbeidsbeperking spreekt over zijn/haar ervaringen met werk.

Vertegenwoordigers van zeven bedrijven zullen vertellen over hun ervaringen met het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking. Wat werkt, wat zijn de valkuilen en hoe kun je daarmee omgaan? Welke kansen bieden de nieuwe wet en regelingen en wat maken ze moeilijker?
Tenslotte wordt de Participatiebokaal  van Progressief Altena uitgereikt aan het bedrijf dat geacht wordt het beste voorbeeld (best practice) voor andere bedrijven te zijn of dat de grootste hindernis heeft weten te nemen.

Derde keer
Het is de derde keer dat de PA-bokaal zal worden uitgereikt. Binnen het thema duurzaamheid ging deze eerder naar Woonservice Meander en de club Vrienden voor het leven was de winnaar van de zorgbokaal.

“Wie gaat er aan de haal met de participatiebokaal” vindt plaats op Fort Altena. Vanaf 19.30 uur is er een inloop met koffie. Onder voorzitterschap van Herma Geerts gaat om 20.00 uur het inhoudelijke programma van start.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.