woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

W.I.K. turnsters veroveren mooie plaatsen tijdens laatste voorronde

19 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen weekend stond voor de laatste meiden van W.I.K. de tweede voorronde op het programma. Voor Mirthe den Besten, Amyra Stupers, Femke Kant, Isabella de Groot en Manon Verbeek de laatste kans om zich te plaatsen voor de finale. Lynn Wijnen en Esmai Smits zijn door hun podiumplaatsen tijdens de vorige wedstrijd vrijwel zeker van plaatsing.

In de eerste ronde turnde Mirthe den Besten bij de pupillen 2 D2. Mirthe laat veel progressie zien, haar oefeningen met nieuwe elementen zagen er heel netjes uit. Haar beste toestel was balk. (4e). Ze steeg 6 plaatsen in het klassement en werd met 49,775 7e.

Lynn Wijnen turnde bij de pupillen 1 D2. Lynn krijgt een compliment voor haar sierlijkheid wat vooral bij haar vloeroefening naar voren komt. Lynn haalde de hoogste moeilijkheid op balk, op dit toestel werd ze 3e. In het eindklassement eindigde ze op een nette 5e plaats met 49, 075 punten.

Tegelijkertijd turnden de jeugd meiden D2 in de andere baan. Amyra Stupers turnde goed op balk (1e) en vloer (3e). Manon Verbeek schitterde op haar beste toestel brug (1e). Femke Kant deed het ook beter dan vorige wedstrijd. Haar beste toestel was balk, met een mooie handstand. Isabella de Groot liet voor het eerst een mooie hoge salto zien uit de brug. Haar beste toestel was sprong. Amyra mocht het hoogste podium beklimmen, een 1e plaats met 48, 575 punten. Manon haalde veel meer punten dan op haar vorige wedstrijd. Ze werd met 47.000 punten 8e. Ook Femke steeg een paar plaatsjes en werd met 44.175 punten 11e. Isabella werd met 43,075 punten 12e.

Esmai Smits turnde bij de junioren divisie 5. Esmai had er zin in en werd ruim 1e op balk en 2e op vloer. Ze haalde 42, 625 punten en dat leverde haar een zilveren medaille op.
 

Lees meer over:

turnen W.I.K.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.