dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Kinderen planten op Boomfeestdag iepen en esdoorns

18 maart 2015 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK / WOUDRICHEM - Langs de Ruigenhoekweg, tussen de rotonde en Oudendijk, hebben kinderen van basisschool Oudendijk op Boomfeestdag – woensdag 18 maart – nieuwe bomen geplant.

De essen die er stonden zijn onlangs gerooid omdat ze ziek waren. Gelukkig staan er nu 27 nieuwe bomen. Het zijn vijftien esdoorns en twaalf iepen, om en om geplant, waarmee voorkomen wordt dat een hele rij moet sneuvelen als er één soort een ziekte krijgt.

De esdoorn, of Acer, is een bekende boom. Er zijn ontzettend veel soorten, grote en kleine en met verschillend blad. Natuurlijk is de Acer bekend van de gevleugelde zaden die als helikopters door de lucht vliegen. Er zijn veel soorten en ze zijn prachtig in de tuin.

De iep is de meest voorkomende boom in Nederland. De iep is zowel ecologisch als cultuur-historisch van groot belang voor het Nederlandse landschap. Een iep herken je aan zijn blad waarbij de voet van het blad ongelijk is: aan een kant loopt het blad verder over de steel dan aan de andere kant.

(Foto gemeente Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.