zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wielercafé warming up voor Marianne Vos Wielerfestival

17 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Voor het eerst in de Aalburgse geschiedenis wordt op donderdagavond 2 april a.s. het Marianne Vos Wielercafé 2.0 georganiseerd door Stichting Wielerevenementen Aalburg. Het MFC d’Alburcht in Wijk en Aalburg wordt die avond omgetoverd in een sfeervol wielercafé, waar wielerliefhebbers en fans van Marianne Vos elkaar kunnen ontmoeten. Het wielercafé moet gezien worden als een warming-up voor het grote wielerevenement onder de naam Marianne Vos Wielerfestival dat op zaterdag 9 mei zal plaatsvinden.

Kees Noorloos, waarnemend voorzitter van de stichting, geeft aan dat het idee voor Wielercafé 2.0 mooi past bij de visie van Marianne om het vrouwenwielrennen te promoten en daarbij elkaar in informele sfeer te ontmoeten. Het wielerevenement wordt professioneler en vernieuwend en daar sluit dit onderdeel mooi bij aan.
Jetty Duister, die zich vanuit de stichting vooral bezig heeft gehouden met de inhoudelijke invulling van het programma, is heel enthousiast over de spontane medewerking van de gasten. Allemaal mensen die zich met hart en ziel betrokken weten bij het wielersportgebeuren.
Jetty geeft aan dat ze heel erg blij is dat niemand minder dan Gio Lippens, de bekende wielercommentator bij de NOS, niet lang hoefde na te denken toen hij gevraagd werd de avond te presenteren. Hij wil zo zijn waardering uit te spreken voor de sportprestaties van Marianne die hij altijd op de voet volgt.

Gesprek
Gio Lippens gaat die avond - naast Marianne - in gesprek met diverse gasten. Dat zijn onder andere met Elsbeth Vink en haar familie. Elsbeth komt oorspronkelijk ook uit Aalburg en heeft in de jaren negentig heel veel  titels bij het wielrennen en moutainbiken behaald. Zo is zij bijvoorbeeld in 1991 wereldkampioen bij de junioren op de weg en nam enkele keren aan de Olympische Spelen deel. Ook van de partij zijn de oud-wielrensters Jaantje Smulders-Jonker en Anneke Groeneveld-Doesburg. Zij kunnen ongetwijfeld de pioniers genoemd worden bij het vrouwen wielrennen en komen ook uit dit gebied.

Ook bijzonder blij is de organisatie met de muzikale omlijsting  die avond  van de singer/songwriter JW Roy, ook een wielrenliefhebber en inmiddels ook een bekende zanger die regelmatig heeft opgetreden met o.a. Guus Meeuwis, Ilse de Lange en vele anderen. Hij heeft ook een wieler cd opgenomen met diverse bekende artiesten. Kortom een zanger die de wielersfeer precies aanvoelt en zeker zal bijdragen aan een leuke avond.
Ook de oud-wielrenner Peter Winnen is die avond van de partij. Hij zal laten zien dat hij niet alleen wielertalent heeft maar ook een uitstekende zanger is.   

Voorverkoop
Verwacht wordt dat er veel belangstellenden naar het wielercafé komen. Vandaar dat de organisatie heeft besloten de entreekaarten in de voorverkoop te doen. Een kaart kost 15 euro (incl. 2 consumpties) en kan vanaf heden worden besteld via de website www.wielerevenementenaalburg.nl . Wees er snel bij want vol = vol.  Het programma begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.