maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Aalburg steekt met NLdoet handen uit de mouwen

16 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Ook in de gemeente Aalburg gaan vrijwilligers in de verschillende kernen aan de slag.

Participatiehuis Aalburg
De burgemeester gaat samen met een aantal ambtenaren op 21 maart vanaf 08.30 uur de vrijwilligers van het Participatiehuis ondersteunen bij hun werkzaamheden. Het plan is om de buitenruimte op te knappen en een moestuin aan te leggen. Binnen worden kleine klusjes uitgevoerd en wordt er schoongemaakt.
Na afloop van de werkzaamheden wordt het Participatiehuis om 11.00 uur officieel geopend. De gebruikersovereenkomst wordt ondertekend en de nieuwe naam wordt bekend gemaakt. Omwonenden, verenigingen, organisaties, scholen en pers zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Schoolplein Meeuwen
Op vrijdagmiddag 20 maart vanaf 12.30 uur gaat een groep vrijwilligers aan de slag om het schoolplein op te knappen. De aanwezige speeltoestellen worden schoongemaakt, het onderhoud aan container- berging en zandbak wordt uitgevoerd, de moestuintjes worden onderhouden en klaargemaakt en de struiken worden gesnoeid.

Dorpshuis Drongelen
In Drongelen wordt op zaterdag 21 maart tussen 10.00 en 16.00 uur gewerkt aan het ophogen en opnieuw bestraten van het terras van het dorpshuis. Het terras is beschadigd door boomwortels en wordt op deze manier weer rolstoelvriendelijk en veilig gemaakt voor bezoekers.

Zorgboerderij d’n Hil 
Boerderij Den Hill is een zorgboerderij in het buitengebied van Babyloniënbroek waaraan mensen met een hulpvraag dagbesteding geboden wordt. Op 21 maart 2015 van 9.30 uur tot 16.00 uur gaan ze met z'n allen aan de slag om de buitenruimte op te knappen. Voor jong en oud is er iets te doen. Het resultaat zal zijn dat er een meer leefbare buitenruimte wordt gecreëerd. Dit geldt zowel voor de ruimte als voor de mensen er in.

Wadi’s Meeuwen
Op zaterdag 21 maart vanaf 09.00 uur gaan ze ook in Meeuwen aan de slag. Het ecologisch aankleden/ beplanten talud van een twee tal Wadi's gelegen in het park aan de G. Sterkenburgstraat. Het doel is de bewoners van Meeuwen gezamenlijk hier aan te laten werken en zo het bewustzijn m.b.t. de vegetatie in het park te vergroten. Het verhoging van de belevingswaarde van natuur. Op dusdanige wijze dat het een leuke educatieve dag wordt voor jong en oud. En zo het storten van bladafval en het uitlaten van honden hier tegen te gaan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.