zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Ouderavond BS Oudendijk over cyberpesten stemt tot nadenken

14 maart 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - BS Oudendijk hield afgelopen dinsdag een ouderavond met als onderwerp digitaal pesten. Een medewerker van Bureau Halt en een
medewerker van de bibliotheek verzorgden de presentatie. De organasatie was in handen van de MR van de school.

Het eerste deel ging over mediawijsheid van kinderen en ouders, waarbij het van belang is om kennis te hebben van wat er zoals online speelt. Het tweeded eel van de avond werd nagedacht over het gebruik van social media. Al is het meeste ervan positief en leuk, verkeerd gebruik ervan kan tot veel ellende leiden. Hoewel het een open deur lijkt, is het heel belangrijk om als ouder weet te hebben van wat hun kind online doet, was de tip. '. Hoeveel vertrouwen geeft u het kind, hoe volg je het internetgedrag, hoe ga je het gesprek aan, wat doe je als jouw kind pest of gepest wordt? Dit zijn vragen waar over nagedacht moet worden.' Aldus de school.

Hoe was het online vandaag?
Hierover werd door de ouders met elkaar verder gesproken mede aan de hand van stellingen. Er waren de nodige brochures en folders aanwezig die avond, waardoor een en ander nog eens nagelezen kan worden. De school laat weten: 'Wij vragen onze kinderen altijd: ‘Hoe was het (op school) vandaag?’, daar kunnen wij inmiddels een tweede vraag aan toevoegen: ‘Hoe was het online vandaag?’Een eenvoudige vraag die zoveel zegt over de wereld die zo gewoon en echt is voor de kinderen!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.