donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Voorspeelmiddag KNS groot succes

9 maart 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd (KNS) organiseerde afgelopen zatedag een geslaagde Voorspeelmiddag voor haar leden. Zowel de aanwezigen als de vakkundige jury genoten van de verschillende optredens.

Deze jury bestond uit dirigent van het Harmonieorkest van KNS Hans Verheij, en oud-dirigent Jacques Claessens (dirigent KNS van 1984 tot 1999). Vooral Claessens was blij verrast om te zien dat na al die jaren, de vereniging nog zoveel jeugd binnen haar gelederen heeft.
Alle deelnemers ontvingen een rapportje met feeback. Vooral stimulerend, zodat het voor de (voornamelijk jeugdige) leden ook leuk blijft om mee te doen. Om die reden werden deze middag geen punten gegeven. Iedere deelnemer was een winnaar.

Zo dacht ook het publiek er over. Het Rondeel was goed gevuld met vele belangstellenden. Zij kregen muziek te horen van leden die net vier weken  bezig zijn op een instrument tot muziek van leden met bijna 30 jaar ervaring. En voor iedereen bleef het spannend om voor publiek op te treden.
Gelukkig was er steeds de steun van de docent alsook van pianist Henk van Andel, die op vakkundige wijze enkele leden op piano begeleidde bij hun optreden.

Verrassen
Het Opleidingsorkest verzorgde onder leiding van dirigent Olaf Baeke een zeer verdienstelijk optreden. Olaf, nog maar enkele maanden in dienst van KNS, weet zijn enthousiasme en liefde voor muziek op stimulerende wijze over te brengen op de jeugd. Met Yellow Mountains en filmmuziek uit Shrek wist hij de toehoorders zeer aangenaam te verrassen.

Al met al kan de organisatie voldaan terug kijken op een geslaagde middag. Kunst Na Strijd mag trots zijn met zoveel talent onder haar jeugdleden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.