donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburgse ondernemer boos om tabakscontrole door minderjarige

7 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De knaap aan de toonbank bij Cigo Lucas oogde jong. Hij wilde van de medewerker een pakje sigaretten. Marlboro welteverstaan. Achter de balie heerste een gezond wantrouwen en er werd gevraagd naar zijn legitimatie. Vervolgens wees Cigo Lucas hem op het verkoopverbod: de jongeman was immers nog geen 18 jaar. So far so good.

Dan blijkt de knaap een 'lokvogel' en gestuurd te zijn door de controledienst. Dát schoot de ondernemer aan de Aalburgse markt in het verkeerde keelgat. 'Dat er gecontroleerd wordt daar hebben wij geen moeite mee. Maar dat door de overheid hier doelbewust minderjarigen voor worden ingezet, daar blijven wij wel hele grote moeite mee hebben!'
 
Cigo Lucas plaatste vervolgens zijn ongenoegen op zijn Facebookpagina.

Wet

Met ingang van 1 januari 2014 is de wet veranderd: om alcohol en tabak te kopen moet je minimaal 18 jaar zijn. Daarom moet iedereen die jonger is dan 25 jaar en alcohol of tabak koopt in de supermarkt, of zaak die deze waren verkoopt, zijn of haar legitimatie laten zien.

Dat is vanwege de schade aan gezondheid van mensen die alcohol en tabak kunnen toebrengen. Om die reden zijn aan bijvoorbeeld tabaksreclame en roken in openbare gelegenheden beperkingen gesteld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert of de regels worden nageleefd.

Meer hierover vindt u hier.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.