vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Politie waarschuwt voor illegale kaartverkopers

7 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De politie waarschuwt de inwoners voor illegale kaartverkopers. Deze komen aan de deur en bieden hun waar aan  ter bestrijding van leukemie. Deze personen vetplaatsen zich in een zwarte Ford Transit.

De kaartverkopers zijn gesignaleerd in Veen en in Wijk en Aalburg. De politie laat weten dat ook in andere plaatsen in Nederland deze kaarten werden aangeboden. 
 
Ook hier geldt weer : een gewaarschuwd mens
 
Venten
Het verkopen- huis-aan-huis is op zichzelf toegestaan. De Gemeente Aalburg laat weten : 'Met een ventvergunning mag u uw goederen of diensten verkopen op openbare plekken, zoals de openbare weg, aan openbaar water of aan de deur.
Venten betekent dat u uw goederen steeds op een andere plek verkoopt. Dus niet op een vaste plaats. Voorbeelden van venters zijn de ijsverkoper of groenteboer met een mobiele wagen.'
 
In de volgende gevallen spreken we niet over venten:
- U verspreidt geschreven of gedrukte stukken aan in het kader van de vrijheid van meningsuiting.
- U bent winkelier en u levert goederen thuis af bij een koper.
- U verkoopt uw goederen vanaf een vaste standplaats of op een markt. U hebt dan een marktplaatsvergunning of standplaatsvergunning nodig.
 
De vraag blijft dus over of de verkoper aan de deur daadwerkelijk loopt voor het goede doel of dat het geld in eigen zak verdwijnt.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.