vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Rabobank Altena Inloopavond startende ondernemers

5 maart 2015 (door WoudrichemNet)

Inloopavond Startende Ondernemers – Wat je vooraf moet weten

ALMKERK – Onlangs is op deze website het bericht verschenen dat Rabobank op dinsdag 3 maart de organisatie van een inloopavond voor startende ondernemers op zich zal nemen. Op deze inloopavond kun je alle vragen stellen waar je als beginnende ondernemer mee te maken hebt. Wil je binnenkort een onderneming starten, maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Dan zetten we hier alvast de belangrijkste stappen voor je op een rij.

Ondernemingsplan

Een onderneming begint met een ondernemingsplan. Dit is een plan voor het starten van een nieuwe onderneming of het overnemen van een bestaande. Deze kan je onder andere online met hulp van de Rabo StartProof opstellen.

Rechtsvorm

Er zijn twee soorten rechtsvormen: zonder en met rechtspersoonlijkheid. De keuze voor de rechtsvorm bepaalt of je aansprakelijk bent wanneer het zakelijk niet goed gaat en daarnaast ook wat er op je visitekaartje komt te staan.

Huisvesting & vergunningen

Het is belangrijk dat je als startende ondernemer de huisvesting en bijbehorende vergunningen van je onderneming geregeld hebt. De bereikbaarheid, het bestemmingsplan en de uitstraling zijn belangrijke aspecten die bij kunnen dragen aan het succes van je bedrijf.

Kamer van Koophandel

Als startende onderneming ben je verplicht om je in te schrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel is een belangenorganisatie van het bedrijfsleven. Alle bedrijven zijn verplicht hun bedrijfsgegevens aan de Kamer van Koophandel af te staan.

Belastingdienst

Ook bij de Belastingdienst kun je je als startende ondernemer aanmelden. Hier is het belangrijk na te gaan of je aan de voorwaarden voldoet om door de fiscus als ondernemer te worden aangemerkt. Is dit het geval, dan krijg je een btw-nummer dat je moet vermelden op je facturen.

Administratie

Administratie is een onderdeel waar je als onderneming liever zo snel mogelijk mee klaar bent. Toch is het van belang dit niet te laten verslonzen. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor de belastingaangifte, maar is het ook goed om op ieder moment te weten wat je financiële positie is. Eventueel kun je de administratie uitbesteden.

Bank- en verzekeringszaken

Bij een nieuwe onderneming hoort ook een nieuwe zakelijke rekening. Voor startende ondernemers zijn er vaak startersvoordelen bij het openen van een nieuwe rekening, zoals kortingen op verzekeringen en geen extra kosten voor een aantal producten.

Personeel

Wanneer je als onderneming personeel nodig hebt, krijg je te maken met zaken als het werven van personeel, arbeidsovereenkomsten, ziekte & verzuim en loonadministratie.

Merkbescherming

Tot slot is het belangrijk het merk van je onderneming wettelijk te beschermen. Het gaat hier om intellectuele eigendomsrechten. De bekendste hiervan zijn het merkenrecht, octrooirecht en auteursrecht. Vergeet niet je merknaam ook op het internet vast te leggen door online een domeinnaam te registreren.

Na het lezen van deze stappen nog vragen over het starten van een onderneming? Kom dan dinsdag 3 maart je vragen stellen. De inloopavond begint om 18.00 uur en zal rond de klok van 20.00 uur eindigen.

Contactinformatie: Locatie:​​ Almkerk Organisator:​ Rabobank Altena T: ​(0183) 50 76 35 E​​: communicatie@altena.rabobank.nl W. www.rabobank.nl/altena

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.