donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Nepagent maakt Litouwers duizenden euro's lichter

4 maart 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Een echtpaar uit Litouwen en een vriend van hen zijn vanmorgen woensdag 4 maart 2015 omstreeks 11.15 uur door een nepagent bestolen van enkele duizenden euro's, die zij bij zich hadden om auto's te kopen. De politie heeft een aangifte van hen opgenomen.

Het echtpaar reed over de Provincialeweg N33 vanuit de richting Waardhuizen gaande in de richting van Almkerk. Ze wilden naar Gorinchem om een auto te bekijken.

Tijdens de rit kwam een zwarte Mercedes naast hen rijden. De bijrijder toonde hen een zwart hoesje met daarin een politie-embleem. Hij gebaarde dat ze hem moesten volgen. Op de eerste rotonde sloeg het echtpaar rechtsaf en stopte op de rijbaan achter de Mercedes. De bijrijder stapte uit die auto en vroeg hen naar de paspoorten. Ook vroeg hij wat ze kwamen doen. Daarna wilde hij het geld zien dat zij en hun passagier bij zich hadden.

De Litouwers gaven de bankbiljetten, enkele duizenden euro's, "aan de 'controleur'' die daarmee richting zijn auto liep om het naar eigen zeggen op echtheid te controleren. Hierna stapte hij in de zwarte Mercedes, nieuw stationmodel, en de chauffeur ging er als een haas vandoor.

Signalementen

  • Bijrijder 35 a 40 jaar oud, 1.80 meter, normaal postuur, brildragend, zwarte jas, blauwe broek, zwarte pet zonder opdruk, geen sieraden.
  • Bestuurder: Man, 35 a 40 jaar oud, licht getint
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.