vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Vreemde situaties melden heeft zin

2 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De oproep van de politie 'verdachte situaties' te (blijven) melden heben kennelijk succes in Aalburg. Aan de Ossenwaard werd melding gedaan van een dergelijke omstandigheid.

De politie trof ter plaatse twee mannen met drugs aan. Eén had ook nog boete 1992 euro open staan. De mannen zijn aangehouden.

Bosjes
In Veen, aan de Maasdijk, werd de politie geattendeerd op een 'verdacht' busje en twee Hongaren die zich in de bosjes ophielden. De poltie heeft foto's gemaakt en het 'vreemde' verhaal vastgelegd. De politie laat over dit voorval weten: 'Verder werd na een melding een auto met daarin twee Oost Europese mannen gecontroleerd. Zij hadden een vreemd verhaal over hun aanwezigheid. Al hun gegevens zijn genoteerd, zij hadden geen inbrekersgereedschap bij zich en konden niet bij concrete strafbare feiten gebracht worden.'

Opvallend
De wijkagenten zagen dat zondagavond, na de oproep extra alert te zijn, veel meer inwoners dan anders buiten wandelden en rondfietsten. Er werden veertien meldingen van verdachte situaties gemeld die door de wijkagenten direct werden opgepakt. Twee voorbeelden daanrvan worden bovenstaand vermeld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.