donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Sjoelvereniging Altena zorgt voor glimlach bij dementerende ouderen

26 februari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG / UITWIJK - In 2014 werd door Sjoelvereniging  Altena het evenement Paassjoelen georganiseerd. Dit sjoelen leverde een prachtig geldbedrag op van 1.000 euro voor de dementerende ouderen in het land van Heusden en Altena.  

De meeste mensen vinden hiertoe de nodige zorg in een instellingen zoals Altenahove en Antonia in Almkerk, Dotter en Aernswaert in Hank, Goezate in Werkendam, Lemmenskamp en Citadel in Woudrichem, Wijkestein in Wijk en Aalburg en de Notenhoff in Andel.

De organisatie van het Paassjoelen was vorig jaar samen met Lida Hagenaars, de Care Clowns en de activiteitencoördinatoren van deze instellingen  gestart om juist die ouderen een 'geluksmomentje' te bezorgen door hen een glimlach op hun gezicht te bezorgen. De Care Clowns, onderdeel van de Cliniclowns, zijn echter eind vorig jaar gestopt. Men gaat zich volledig richten op de Cliniclowns.

Mimakkus
Dat had evenwel geen effect op het enthousiasme van de initiatiefnemers die besloten de actie op een andere wijze in te vullen. Zo werd Stichting MiMakkus bereid gevonden om de ingezette actie voort te zetten.
De MiMakkus Clowns zijn professioneel opgeleid en kunnen op een leuke manier voor een 'geluksmomentje' zorgen. Zij toveren weer even een glimlach op het gezicht van de dementerende ouderen. Dankzij het Paas sjoelen van Sjoelvereniging Altena uit Uitwijk kunnen maar liefst acht sessies, in de verschillende instellingen binnen het Land van Heusden en Altena, gegeven worden. De sessies straten vanaf 4 maart.

Foto
Op de foto het aanbieden van de cheque door Martin Vink (organisator Paassjoelen Uitwijk)  aan Lisanne Verstegen (coördinator activiteiten Riethorst Stromenland) en Bert Noorloos (coordinator activiteiten Zorgplein Maaswaarden).

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.