donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Publiekspremiére 'Biesbosch onder Vuur' op 2 mei in De Kwinter

26 februari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De opnames en montage van de film ‘Biesbosch onder Vuur’ zijn in volle gang. Op zaterdagavond 2 mei vindt de publiekspremière plaats in De Kwinter in Werkendam. Om 19.30 vindt de eerste voorstelling plaats.

’s Middags zal de film in gepresenteerd worden aan belanghebbenden en andere genodigden. De film gaat over Elsa, een suikerpatiënte, Heinrich, een Duitse commandant en de line-crossers Jan de Vlugge en Cor de Vos. Wat zij met elkaar te maken hebben, ontvouwt zich in deze speelfilm over de betekenis van de line-crossers in de Biesbosch.

Blij
'Als Comité 70 Jaar Bevrijding Werkendam zijn we blij dat we deze film kunnen vertonen tijdens de viering van 70 jaar bevrijding. De inzet van de line-crossers is het meer dan waard om in een film vereeuwigd te worden!
', zo melden de initiatiefnemers op de website.

Bij de foto
Het monument 'De line-crosser' in Werkendam is een bronzen sculptuur van de twee verzetshelden Arie 'Aaike' van Driel en Kees van de Sande. De sculptuur is geplaatst op een natuurstenen voetstuk. Hierop is een plaquette bevestigd. Naast de sculptuur staat een gedenksteen waarop de namen van oorlogsslachtoffers zijn opgenomen. Aldus Comité 4 en 5 mei.

Het monument (1989) is van Niek van Leest en staan aan de Van Tienhoven van de Boogaardstraat in Werkendam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.