dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Duurzame Toekomst voor OVO Gebouw Oudendijk

26 februari 2015 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - Er breekt een duurzame toekomst voor het OVO Gebouw Oudendijk aan. Door te investeren in spouwmuurisolatie en zonnepanelen kan de energienota fors omlaag.  Daarmee wordt de exploitatie van de vereniging weer positief en kan de toekomst met vertrouwen tegemoet worden gezien.

De energielasten een fors deel uit van de exploitatie. Deze worden nu behoorlijk verlaagd door te investeren in spouwmuurisolatie en zonnepanelen. In november 2014 werd het gebouw al voorzien van spouwmuurisolatie en deze week werden de zonnepanelen geplaatst. Het gehele dak aan de zuidkant werd volgelegd met 45 zonnepanelen door Dubotechniek Solar b.v. uit Zaltbommel. Gekozen werd voor een zonnepaneel met een uitstekende low-light-performance (prestatie bij lage uitstralingen diffuus licht bij bewolkt weer) onder Nederlandse weersomstandigheden, welke resulteert in een hogere kWh opbrengst op jaarbasis. In theorie kan daarmee tussen 10.000 en 11.000 kWh per jaar worden opgewekt. Een energiebesparing op jaarbasis van zo’n 2.400 euro. En ook niet onbelangrijk wordt hiermee een grote bijdrage aan een beter klimaat geleverd.

Investering
Met deze investeringen is een totaal bedrag gemoeid van 18.750 euro. Het grootste deel van de investering wordt gedekt uit het projectenfonds en de tweede prijs bij de Rabobank Altena Awards. Daar zijn we als bestuur en leden van het OVO erg dankbaar voor. We moeten nu nog een klein deel van de investering dekken. Daarvoor zijn een aantal acties uitgezet. Er is een aanvraag ingediend bij het Bas de Peuter Fonds (BaPeFo). Buurtverenigingen, Oranjevereniging en huurders zal om een financiële bijdrage gevraagd worden. En we kunnen nog steeds nieuwe leden gebruiken. Contributie 10 euro per jaar.

Met de energiebesparing door spouwmuurisolatie en de zonnepanelen is de toekomst van het OVO gebouw in Oudendijk duurzaam verzekerd.

OVO
Ontspanning Vereniging Oudendijk exploiteert sinds 1951 het OVO Gebouw in Oudendijk. De exploitatie van dit gezellige buurthuis stond behoorlijk onder druk. Reden voor bestuur en leden van de vereniging om de inkomsten te verhogen en de uitgaven te verlagen.
Damclub Denk en Zet, Plattelandsvrouwen en Biljartvereniging Arivina maken al sinds de oprichting in 1951 gebruik van het gebouw. Ook het Teerkamerkoor heeft nu zijn wekelijkse oefenavond in het gebouw op de dinsdagavond.

Daarnaast wordt het OVO Gebouw verhuurd voor een feestelijke avond of zakelijke bijeenkomst op maat, maar dan “Net FF Anders” Gastvrouw is Nel Baggerman. Er is nog voldoende ruimte om de zaal te huren, ook overdag en in beperkte mate ook op zondag.

Voor informatie zie ook www.ovo-oudendijk.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.