zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

De Parel-kids oefenen met 'dode hoek'

25 februari 2015 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Onlangs gingen de kinderen van groep 4 tot en met groep 8 van CBS De parel aan de slag met de zogenaamde 'dode hoek'. Eerst werd de kids via een DVD verteld wat dat precies was, zo'n dode hoek.. De dvd liet prima zien waar je wel moet staan om gezien te worden door de bestuurder van bijvoorbeeld een vrachtwagen of tractor.

Oefenen en leren
‘s Middags mochten de kinderen dit ook in de praktijk gaan oefenen. Er kwam een tractor met kar naar school en de groepen zijn hier om de beurt naar toe gegaan. Elk kind mocht in de tractor zitten, terwijl de rest van de klas zich probeerde te verstoppen in de dode hoek. Sommige kinderen gingen vlak voor de tractor staan of net achter het wiel. Hoewel de kinderen dit al hadden gezien op de dvd, waren velen toch verbaasd dat je als bestuurder dus echt niets kunt zien wat er zich in de de dode hoek bevindt.

Het werd al snel duidelijk dat dit gevaarlijke plekken zijn om te gaan staan met je fiets. De kinderen hebben van deze middag veel geleerd en weten nu dat je 3 meter om de tractor of vrachtwagen moet gaan staan.

Lees meer over:

school kinderen dode hoek de parel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.