woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Vincent van Gogh nu ook online in Altena

24 februari 2015 (door AalburgNet)

ALTENA - Inmiddels is Vincent van Gogh in Altena ook online te vinden. Via het internetadres www.VanGoghAltena.nl roept de regiegroep 'Altena door de bril van Vincent van Gogh' ondernemers, scholen en verenigingen op aan te haken aan het themajaar dat (intern)nationaal furore maakt. Dit alles vanwege het 125e sterfjaar van de vermaarde kunstenaar. Van Gogh is in 2015 een merk.

Via de nieuwe website kunnen mensen die aan willen haken zich opgeven of meer informatie vragen. De eerder genoemde regiegroep coördineert de Van Gogh activiteiten in de Altena-regio. 'Het kan zomaar zijn dat een bakker Van Gogh-koekjes gaat bakken. Een andere ondernemer zet een fietsroute uit en koppelt daar Van Gogh-elementen aan. De scholen kunnen aan de slag met het vak geschiedenis of gaan proberen de allerhoogste zonnebloem te kweken. Kunstenaars schilderen een Van Gogh en organiseren een expositie, iemand die een Bed and Breakfast heeft, biedt een Van Gogh-arrangement aan. Een fotograaf maakt portretten met Van Gogh-korting. 'Er zijn talloze mogelijkheden', zo laat de regiegroep weten. 'Het gaat om de creativiteit van de ondernemers en de manier waarop zij hun product of dienst aan het themajaar willen koppelen. Als dat breed gebeurt, zetten we samen Altena weer eens goed op de kaart', aldus een woordvoerder.

Zonnebloem experience
De regiegroep is zelf onder meer bezig om in de regio zonnebloemen te gaan zaaien, zodat de streek geel gaat kleuren medio september. De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben hun deelname al toegezegd aan de Zonnebloem Experience. Gekeken wordt of er ook een fietstocht georganiseerd kan worden langs de diverse goudgele velden.
Ook ontwikkelen de initatiefnemers een couponboekje, waarin winkeliers, musea, horeca of andere deelnemers hun product of dienst kunnen laten opnemen. Deze couponboekjes zijn straks op diverse plekken in de regio voor een paar euro te koop.

De speciale promo voor Van Gogh in Altena is op YouTube al ruim 300 keer bekeken. 'Ondernemers, doe mee. Haak aan!' stimuleert Vincent van Gogh. Wie wil, plakt de link in zijn of haar website.

125 jaar
In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Onder de noemer ‘Meer rendement met Van Gogh’ willen TOP Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant het bedrijfsleven inspireren om optimaal te profiteren van de kansen die het themajaar biedt. Van Gogh is mondiaal een ijzersterk merk en de verwachting is dat dit tot veel extra bezoek leidt uit binnen- en buitenland. Alle reden dus voor ondernemers in de cultuur- en vrijetijdssector, maar ook het MKB, om deze kans te pakken en door samenwerking meer bezoekers en bestedingen voor Brabant en/of de eigen regio te realiseren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.