donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Limieten voor Julia Verhoeven en Tom Kruis

24 februari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens een wedstrijd met alleen maar lange afstanden op het programma, zoals 400 wisselslag en 1500 vrije slag hebben drie leden van de Biesboschzwemmers in Roosendaal een goede indruk achtergelaten. Tom Kruis en Julia Verhoeven zwommen 400 ‘wissel’ en Femke Golverdingen ging voor de 1500 ‘vrij’.

Julia ging als eerste van start en wist na 100 meter direct al een goede tussentijd te noteren. Na 100 meter vlinderslag zwom Julia drie seconden van haar beste tijd ooit af en was ze bijna 10 seconden sneller dan eerder dit seizoen. Met deze tijd wist ze zich te plaatsen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen in mei van dit jaar. Julia wist goed door te zwemmen en ze was uiteindelijk drie kwart minuut sneller dan ooit op een 400 wisselslag.

Indrukwekkend
Een klein kwartier later dook Tom het water in. Zijn eerste 100 meter was misschien qua tijd niet zo indrukwekkend als die van Julia, maar het vervolg was dat zeker wel. Met een sterke rug-, school- en vrije slag was Tom ruim 20 seconden sneller dan ooit en wist hij zich te plaatsen voor de Regionale Lange Afstand Kampioenschappen 2015 (RLAK2015) die over een maand in Eindhoven gehouden gaan worden.

 Femke had begin oktober al een 800 meter gezwommen en wilde dit nogmaals doen, maar helaas stond er voor haar geen 800 meter, maar een 1500 meter vrije slag op het programma. Femke begon heel goed en was op alle tussentijden sneller dan in oktober en ze zette daardoor nieuwe toptijden neer op de 400 en 800 meter. Vervolgens wist ze, ondanks steken in haar zij, het tempo goed vol te houden en finishte ze binnen de 25 minuten en voldeed daarmee aan haar eigen doelstelling.

Gastheer
Over een week staan er twee wedstrijden op het programma, namelijk een wedstrijd voor de recreanten samen met de zwemmers van Bijtelskil, Den Doorn en ZVDO in Andel. De Biesboschzwemmers zijn dan gastheer. Een kleine groep van de selectie neemt deel aan een limietwedstrijd in het 50 meter bad van Amersfoort.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.