zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Zorgen om brandweerbezuinigingen van ruim 5 miljoen

23 februari 2015 (door AalburgNet)

ALTENA - Nieuwe besparingen werden eerder aangekondigd. De (beroeps en vrijwillige) brandweer is nog niet uitbezuinigd. De NOS zette de cijfers op een rijtje. Volgens de vrijgekomen cijfers moet de regio Midden- en West Brabant 5,7 miljoen bezuinigen de komende drie jaar. Wat de gevolgen zijn voor de respectievelijke korpsen in het land van Heusden en Altena is nog niet duidelijk. Wel helder is dat bezuinigingen op de brandweer voor onrust zorgen.

Gerben van Helden (ChristenUnie Aalburg) maakt zich in ieder geval zorgen. Hij vraagt zich af: 'In onze brandweerregio wordt bijna 10% bezuinigd (5.7 miljoen). Is dat wel verantwoord? Waar vallen de klappen?' Van Helden vindt dat bij de voorgenomen bezuinigingen veiligheid het uitgangspunt moet zijn en dat snelle aanrijtijden bij brand en/of calamiteiten gewaarborgd moeten blijven. Ook breekt hij een lans voor gezonde werkomstandigheden voor beroepspersoneel en vrijwilligers. 'Laten we zuinig zijn op de brandweervrijwilligers die in ons gebied ontzettend belangrijk werk doen. Waardering en goede werkomstandigheden blijven nodig.'

Cijfers regio Midden- en West Brabant

                                          2010     2015     2018

Budget (miljoen €)           54,1     60,6     5,7
Aantal uitrukposten              69       68      69
Aantal beroeps-
brandweerlieden                210     232    232
Aantal vrijwillige
brandweerlieden            1409    1327   1320
Aantal standaard
bluswagens                         94         92      94
Aantal duikteams                 4            1        1

(Cijfers bron NOS - Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.