zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Inbrekers slaan hun slag bij zes woninginbraken

23 februari 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / ANDEL / WERKENDAM / GENDEREN / MEEUWEN / WIJK EN AALBURG  - Zaterdag 21 en zondag 22 februari 2015 is op meerdere plaatsen in het land van Heusden en Altena (gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam) ingebroken in woningen. Bij deze woninginbraken zijn onder andere geld en sieraden weggenomen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Giessen: De bewoners van een woning aan Den Heuvel ontdekten zaterdagavond dat er was ingebroken in hun woning. De inbreker(s) sloeg(en) toe tussen 14.00 uur en 21.00 uur en wist(en) de woning binnen te komen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken

Werkendam: Zaterdagavond werd een woninginbraak ontdekt in de Havenstraat. Die moet tussen 19.00 uur en 19.20 uur gepleegd zijn. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn opengebroken.

Genderen: In een woning in de Hoofdstraat is zondag tussen 18.05 uur en 20.15 uur ingebroken. De achterdeur bleek te zijn opengebroken.

Meeuwen: Zondag is tussen 12.45 uur en 19.45 uur ingebroken in een woning in de Ridder van de Merwedestraat. Er werd een raam aan de achterzijde van de woning opengebroken. Omdat de daders vermoedelijk gestoord zijn, hebben ze het pand zonder buit verlaten.

Wijk en Aalburg: Zondagavond ontdekten de bewoners van een woning aan De Kroon dat er in hun woning was ingebroken. De dader(s) hebben een raam aan de achterzijde van de woning opengebroken. De inbraak moet gepleegd zijn tussen 18.15 uur en 201.15 uur.

Andel: De bewoners van een woning aan de Albert Schweitzerlaan ontdekten zondagavond bij thuiskomst dat er was ingebroken in hun woning. Aan de achterzijde van de woning was een raampje opengebroken. Ook hier gaat het om een inbraak, gepleegd in de vroege avond: tussen 17.55 uur en 201.15 uur.

Heeft u informatie?
Heeft u de laatste dagen iets bijzonders gezien, wat met (één van) deze woninginbraken te maken kan hebben? Bel dan de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.
Verdachte situatie? Bel 112

Een woninginbraak is een ingrijpende gebeurtenis. De aanpak hiervan heeft dan ook topprioriteit bij de politie. U kunt zelf veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte! Ook van een poging tot woninginbraak. U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat woninginbrekers opgepakt kunnen worden, neemt toe als u verdachte zaken direct aan de politie doorgeeft.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.