vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Afsluiting Parallelweg vanwege reconstructie ongeval

20 februari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Op 2 maart gaat de politie een reconstructie maken van het eerdere, dodelijke verkeersongeval in de nacht van zaterdag 30 op zondagvan 31 augustus 2014. Het ging daarbij toen om de 18-jarige Lucas van Tilborg die de zondagavond van de 31e augustus aan zijn verwondingen overleed. Het dramatische voorval veroorzaakte een grote schok in de Aalburgse gemeenschap.

De Parallelweg zal die bewuste maandagavond afgesloten zijn voor alle verkeer. De politie laat weten dat een en ander zal duren van 19.30 uur tot 24.00 uur.

Het politiebericht toen:

Fietser in kritieke toestand na verkeersongeval.

Wijk en Aalburg - Een 18-jarige jongeman uit Wijk en Aalburg raakte levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De politie arresteerde de 21-jarige automobilist die het ongeval veroorzaakte vanwege alcoholgebruik.
Toedracht

De aanrijding gebeurde in de nacht van zaterdag 30 augustus op zondag 31 augustus 2014 om 01.45 uur op de Parallelweg. Op dit moment lijkt het er op de dat het 18-jarige slachtoffer met zijn fiets aan de hand langs de rijbaan stilstond, te wachten op zijn achteropkomende vrienden. Hij werd geschept door een 21-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg. De twee vrienden van het slachtoffer waren getuige van het ongeval. Het 18-jarige slachtoffer had ernstige verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en was buiten kennis. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

Arrestatie
Toen de hulpverleningsdiensten arriveerden was de veroorzaker niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig. Hij was te voet weggegaan maar kwam even later met zijn vader terug naar de plaats van het ongeval. Hij meldde zichzelf bij de agenten. Er bleek alcohol in het spel. Om die reden werd hij gearresteerd. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 240 ug/l, terwijl in zijn geval (beginnend bestuurder) 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is.

Onderzoek
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.