vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Druk van de ketel. Kampioenschap vis bakken gaat door

19 februari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het bestuur van de Stichting Festival Comité Woudrichem en de gemeente Woudrichem hebben de gesprekken voortgezet over het organiseren van het 45ste Festival Weekend Woudrichem, met het beroemde Woerkums kampioenschap vis bakken. Ook is er overleg geweest tussen de stichting en meerdere organisaties die, verenigd in een platform, actief zijn in de vesting. Zij zijn graag bereid de Stichting Festival Comité Woudrichem te ondersteunen om van het Woerkums kampioenschap vis bakken ook in 2015 weer een geslaagd en veilig evenement te maken.

De stichting levert binnenkort de aanvraag voor een vergunning in bij de gemeente. De gemeente is graag behulpzaam en denkt graag mee om de procedure vlot en constructief te doorlopen.
 
Alle partijen kijken uit naar de 45ste editie van het Festival Weekend Woudrichem, met als een van de hoogtepunten: een geslaagd en veilig Woerkums kampioenschap vis bakken.
 
Dit jaar zal naast de Hoogstraat ook de Kerkstraat zich hullen in de sfeer van het "visserijverleden voor even terug in het heden".

Veiligheid
Gisteravond was VVD-fractievoorzitter Robert van Dijk nog in de radiostudio bij Oké FM in het wekelijkse actualiteitenprogramma Oké Magazine. Hij gaf aan dat er in de evenementenvergunning rond het traditionele vis bakken inderdaad zaken veranderd waren. De aanpassingen hadden veelal te maken met veiligheid. 'De VVD heeft constructief meegedacht tijdens de gemeenteraadsvergadering, maar veiligheid is natuurlijk belangrijk. Je hebt te maken met grote bezoekrsaantallen en er wordt op open vuur gebakken. Dat moet je goed regelen en geen risico's willen nemen.' VVD Woudrichem had mondelinge vragen aan B en W gesteld over de ontstane patstelling. Van Dijk gaf toe dat de situatie op dat moment vooral 'vaag' was, maar schatte in dat partijen er in onderling overleg wel zouden uitkomen.

Ook Gemeentebelangen had vragen gesteld over de viskwestie die tot veel commotie leidde onder inwoners en deelnemers.

(Foto SFC)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.